Van start

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen biedt ieder jaar een aantal regelingen aan voor bedrijven en kennisinstellingen. Op dit moment staan de volgende regelingen open of gaan open in 2018:

  • Deelname in een Seed Money Project voor internationale samenwerking
  • Call 2018 voor Tuinbouw & Uitgangsmaterialen - open 1 maart 2018 - meer informatie volgt
  • Deelname aan de MIT (MKB Innovatieregeling Topsectoren) - open in 2018 - exacte datum volgt

Oproep Seed Money projecten
Bedrijven die hun internationale kansen in kaart willen brengen, kunnen daar steun voor krijgen in de vorm van Seed Money Projecten. In deze projecten kunnen consortia van (MKB)-bedrijven de haalbaarheid voor de inrichting van een internationale productieketen in kaart brengen. De oproep wordt gezamenlijk samen met de Topsector Agi & Food georganiseerd.

De indieningstermijn sluit op 1 maart 2018 om 12.00 uur. Kijk hier voor de volledige tekst van de oproep (ook in het Engels beschikbaar) en voor het indieningsformulier.

Call 2018 voor Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
Naar verwachting zal er op 1 maart 2018 weer een Call uitgeschreven worden van  Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U). De Call is bedoeld voor onderzoeksprojecten waarvoor bedrijven samen met erkende onderzoeksorganisaties een voorstel indienen. De projecten worden uitgevoerd via publiek-private samenwerking (PPS). Meer informatie volgt.

MIT (MKB Innovatieregeling topsectoren)
In de MIT Regio en Topsectoren werken het Ministerie van Economische Zaken en de regio’s (provincies) vanuit een gezamenlijke instrumentenkoffer met het doel om nationale en regionale innovatiestimuleringsinstrumenten zo veel mogelijk te harmoniseren en onderling te verbinden. ​De instrumentenkoffer kent de volgende instrumenten: adviesprojecten, haalbaarheidsprojecten, R&D-samenwerkingsprojecten en kennisvouchers. Naar verwachting zal ook in 2018 wederom € 55 miljoen beschikbaar gesteld worden om het MKB te stimuleren via het subsidieprogramma MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Meer informatie volgt.

Hulp nodig? Schakel een innovatiemakelaar in!
​Voor hulp bij het vinden van de juiste netwerkpartners en clusters en met vragen over ondersteuning bij innovatietrajecten kunt u direct contact opnemen met een van de Innovatiemakelaars.