Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Voorzitter Jaap Bond over het Coronavirus: ‘Dit raakt elke schakel in de keten’

Sinds twee weken ziet de wereld er totaal anders uit. Het Coronavirus heeft een enorme impact op de wereldwijde volksgezondheid. Terecht geeft het kabinet bij zijn aanpak de volksgezondheid de hoogste prioriteit. Ook in onze keten, waar veel werkzaamheden ‘gewoon’ door moeten gaan, is er aandacht voor het zorgvuldig naleven van de preventiemaatregelen. Tegelijkertijd is er veel zorg over de economische impact van deze crisis op onze sector: het virus leidt tot acute verstoring van de productie, handel en verkoop van versproducten door de wereldwijde maatregelen die genomen worden om de virusverspreiding in te dammen. Dit raakt elke schakel in keten: van uitgangsmateriaal, productie en handel tot aan verwerking en verkoop. 

Meer lezen

Eerste oproep voor PPS-projecten Landbouw, Water, Voedsel per 1 april open

De Topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem openen op 1 april 2020 hun eerste gezamenlijke oproep voor PPS-projecten die invulling geven aan de nieuwe Kennis- en Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel. De nieuwe projecten starten in 2021. Het beschikbare budget is ca. € 15 miljoen per jaar. 

Meer lezen

Bloemenbureau Holland lanceert ‘Let Hope Bloom’

De gevolgen van de coronacrisis zijn groot voor de sierteeltsector. Bloemenbureau Holland werkt hard aan een manier om bloemen onder de aandacht te houden bij de consument, op een positieve en gepaste wijze. Daarom start vanaf vrijdag 27 maart de consumentencampagne ‘Let Hope Bloom’. De campagne gaat lopen in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk en wordt via verschillende media aangejaagd.

Meer lezen

NLinBusiness helpt met vragen over internationaal zakendoen en de coronacrisis

Nederlandse ondernemers hebben momenteel te maken met grote uitdagingen vanwege het coronavirus. NLinBusiness en NL Business Hubs staan klaar voor organisaties en hun achterban om vragen te beantwoorden rondom internationaal zakendoen en de coronacrisis. Het is voor ondernemers ook mogelijk om een gratis call in te plannen met één van de 15 actieve NL Business Hubs in Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Meer lezen

GroentenFruit Huis lanceert campagne 'Zorgt u voor elkaar? Dan zorgen wij voor uw groenten en fruit'

Consumenten moeten juist nu goed zorgen voor zichzelf en voor elkaar.  Gezond eten met volop verse groenten en fruit, iedere dag opnieuw, hoort daarbij. Met de campagne 'Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit', vraagt GroentenFruit Huis aandacht voor de inzet van de medewerkers in de groente- en fruit keten: van telers, verpakkers en handelaren, tot chauffeurs, vakkenvullers en de groente- en fruitspecialist. We helpen consumenten om juist nu volop voor groenten en fruit te kiezen.

Meer lezen