Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Human Capital Topsectoren lanceert ontwikkelkaart en vernieuwde actiescan

HCA Topsectoren lanceert een ontwikkelkaart en de vernieuwde actiescan. Dit zijn instrumenten om de samenwerking binnen Learning Communities en binnen (Top)sectoren in een volgende versnelling te helpen krijgen. Beide instrumenten staan samenwerkingsverbanden binnen leren-werken-innoveren vrij ter beschikking ter ondersteuning aan de verdere ontwikkeling van de samenwerking.

Meer lezen

Synthese van voedselsysteemstudies en onderzoeksprojecten in Europa

Het Food & Business Knowledge Platform heeft als doel kennisdeling, onderzoek en innovatie op het gebied van voedsel- en voedingszekerheid te versterken. Bijna een achtste van de wereldbevolking lijdt aan chronische honger en met een verwachte groei van negen miljard in 2050, wordt de veilige voorziening van betaalbaar en kwalitatief goed voedsel een steeds grotere uitdaging.

Meer lezen

Aan de slag met Design Thinking: gebruiker centraal

Op vrijdag 2 juli vond de MeetUp Rethinking Horticulture plaats het kader van IMPACT2025- programma van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Het thema van de bijeenkomst was duurzaamheid: welke rol kan data spelen en hoe maak je gebruik van Design Thinking om oplossingsrichtingen te ontwikkelen en deze uit te werken tot levensvatbare businessconcepten?

Meer lezen

Paleis Soestdijk partner van Dutch Food Week

Paleis Soestdijk, het toekomstige podium voor innovatief en ondernemend Nederland, is partner van Dutch Food Week 2021. Dirk Duijzer, voorzitter Dutch Food Week, is blij met Paleis Soestdijk als plek waar inspiratie, kennis en beleving op het gebied van ons voedsel samenkomen tijdens #DFW2021: “Paleis Soestdijk is de perfecte plek om met partners, relaties, koks, consumenten én het onderwijs in gesprek te gaan over de vraag hoe de toekomst van onze voedselketens eruitziet en hoe we met elkaar innovatieve oplossingen kunnen bieden voor uitdagingen op het gebied van agri en food.”

Meer lezen

Groene Denktank geeft vijf adviezen voor de toekomst

Op maandag 28 juni zijn de adviezen van de Groene Denktank gepresenteerd. In deze denktank werkten 15 deskundigen op het gebied van arbeidsmarktdynamiek, het groene voedsel- en leefsysteem en ons kennis- en innovatiesysteem vijf clusters van adviezen uit.

Meer lezen