Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

2 november: matchmaking bijeenkomst NWO Call Complexity – Creatieve Industrie

NWO bereidt een call voor op het gebied van Complexity in samenwerking met de Topsector Creatieve Industrie. In deze nieuwe call ligt de nadruk op onderzoek naar complexe, hardnekkige maatschappelijke problemen die niet met gebruikelijke traditionele manieren van besturen of ontwerpen op te lossen zijn. Voor land- en tuinbouw liggen er forse uitdagingen op gebied van transport, gezondheid (obesitas), klimaatverandering en biodiversiteit. 

Meer lezen

Gezocht: Groene Helden (m/v)

Van 6 oktober tot en met eind november trekt de Groene Helden Tour door het land. Kinderen kunnen tijdens deze tour zelf ontdekken hoe leuk, uitdagend en bijzonder groen is via verschillende challenges: van het oogsten van bloembollen tot het spotten van insecten en het herkennen van ingrediënten. De scores worden bijgehouden in een persoonlijke Groene Helden-paspoort. De jonge helden maken kans op de hoofdprijs: een verblijf in een boomhut in Safari Resort Beekse Bergen. Eind november wordt de winnaar van deze prijs bekendgemaakt. 

Meer lezen

Uitnodiging Informatiebijeenkomst: Hoe bereid ik ondernemers voor op Brexit?

Wilt u meer weten over de onderhandelingen en de voorbereidingen op Brexit? Kom dan op vrijdag 12 oktober naar de informatiebijeenkomst: Hoe bereid ik ondernemers voor op Brexit? Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Rijksoverheid speciaal voor organisaties (bijvoorbeeld branches, ondernemersnetwerken) die veel in contact staan met ondernemers die geraakt gaan worden door Brexit.

Meer lezen

Zaken doen in China? Schakel een team van het Research Project Maastricht in!

Wilt u als ondernemer zaken gaan doen in China? Schakel dan het team van Research Project Maastricht (RPM) in voor onder andere markt -en sectorenanalyses, concurrentieanalyses, partnerscans, investeringsmogelijkheden, het in kaart brengen van de regelgeving, het vinden van nieuwe distributiekanalen etc. 

Meer lezen

HortiHeroes Arena op 11 oktober: Shoot for the Moon

Nederland staat er wereldwijd om bekend: de Food & Flower industry. We zijn na de VS de grootste exporteur van bloemen, planten, groenten en fruit ter wereld. Op 11 oktober vindt voorafgaand aan de Arena de HortiHeroes Unconference plaats, waar ondernemers, experts en high potentials uit de Food & Flower industrie samen met studenten, techneuten en startups van buiten de sector samen komen om zoveel mogelijk van elkaar te leren.

Meer lezen