Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Living Lab verbindt sectoren met reststromen

In het Living Lab op het terrein van Dijkshoorn Recycling in Bleiswijk worden, op initiatief van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN), bewerkingen en experimenten met biomassa gedaan. Het lab werd donderdag 23 september officieel geopend door Adri Bom-Lemstra (voorzitter SIGN) en Matthijs Dijkshoorn (commercieel directeur Dijkshoorn Recycling). Bom-Lemstra: “Waar verschillende sectoren bij elkaar komen, ontstaan de mooiste innovaties.”

Meer lezen

Foundation for Food & Agriculture Research zoekt onderzoeksaanvragen voor premium aardbeiensmaken

Het consortium Foundation for Food & Agriculture Research (FFAR) Precision Indoor Plants (PIP) is op zoek naar onderzoekstoepassingen gericht op het begrijpen van de genetische en biochemische elementen die verantwoordelijk zijn voor premium aardbeienaroma's.

Meer lezen

Gezocht: nieuwe kandidaten voor YEP posities!

Ben jij een Nederlandse young professional, wil je je internationale carrière kickstarten, en tegelijkertijd bijdragen aan de totstandkoming van de Sustainable Development Goals? Solliciteer dan nu naar een YEP positie, en ontwikkel jezelf, ondersteund door training, coaching en mentoring. De nieuwste YEP posities vind je op www.yepprogrammes.com. Je kunt tot 24 oktober 2021 solliciteren.

Meer lezen

Vergroot de wereldwijde impact van uw innovaties, maak duidelijke afspraken over octrooien

Op woensdag 10 november organiseert het Octrooicentrum Nederland (onderdeel van RVO) samen met Wageningen University & Research en Unilever van 14.00-17.00 uur een masterclass over octrooien en intellectueel eigendom (IE).

Meer lezen

Oproep voor Seed Money Projecten geopend

Bedrijven die hun internationale activiteiten willen vergroten, kunnen daar steun voor krijgen in de vorm van Seed Money Projecten. Deze oproep is vanaf vandaag weer open voor nieuwe projecten geopend en wordt gezamenlijk samen met de Topsector Agri & Food georganiseerd.

Meer lezen