Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Global Entrepeneurship Summit 2019: denk en doe mee!

Van 4 tot 6 juni 2019 vindt de Global Entrepeneurship Summit in Nederland plaats. Het doel van deze tweedaagse bijeenkomst is om investeerders en ondernemers samen te brengen. Het is de eerste keer dat dit internationale evenement naar Europa komt. Afgelopen editie vond plaats in november 2017 in India, waarbij 1500 bedrijven aanwezig waren. Het GES biedt ondernemers en landen een platform om elkaar te ontmoeten en zo oplossingen te vinden voor de wereldwijde uitdagingen die er zijn en om lange termijn relaties op te bouwen.

Meer lezen

28, 29 en 30 november: 4e EU Fresh Info Forum voor digitale professionals in de AGF-sector in Nederland

Op 28, 29 en 30 november is het EU Fresh Info Forum, hét evenement voor digitale professionals in de AGF-sector in Nederland. Dit jaar ligt de focus op de ‘tsunami’ van technologie die grote impact op de AGF-sector zal hebben. Samen met technologiebedrijven en onderzoekinstituten (Microsoft, TU Delft, Nederlandse Blockchain Coalitie), de retail (Walmart, Jumbo), de AGF-sector (Rijkzwaan, Capespan, Fruitmasters) en governance (Rotterdam Food Cluster, Europese Unie), zullen we de laatste ontwikkelingen presenteren en kijken naar zowel de kansen als de impact van digitale transformatie. Het evenement vindt plaats bij World Horti Center en het HortiVERSum. 

Meer lezen

25 t/m 29 november: handelsmissie naar Colombia met minister-president Rutte en ministers Bruins en Schouten

Wilt u zakendoen in Colombia of bestaande contacten uitbreiden? Ga dan van zondag 25 t/m donderdag 29 november mee met de handelsmissie naar Colombia.

Meer lezen

Michiel Roelse van TKI TU over bloembollensector: 'Bollentelers hebben veel kennis die voor onderzoekers moeilijk te krijgen is'

Mchiel Roelse is operationeel directeur van het TKI Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. In een interview met het vakblad Greenity gaat Michiel in op de activiteiten van het TKI en de onlangs gepresenteerde visie Vitale Teelt 2030 van de bloembollensector. 

Meer lezen