Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Fruit 4.0 is genomineerd voor de Computable Awards 2018

Het project Fruit 4.0 is genomineerd voor de Computable Awards 2018, dé belangrijkste ICT-prijs van Nederland. Binnen dit project praten fruittelers en techniekbedrijven met elkaar over automatisering en digitalisering in fruitteelt. FRUIT 4.0 is een project binnen het T&U innovatiethema High Tech & Digitale Transformatie.

Meer lezen

Aanmelding open voor matchmaking-event van NWO-Plantum over klimaatbestendige plantproductie

NWO en Plantum nodigen onderzoekers uit om ideeën te delen over klimaatbestendige plantproductie. Gegarandeerde kwaliteit, oogstzekerheid en veerkracht zijn hoofdthema's voor de productie van planten in de nabije toekomst. Nederlandse veredelingsbedrijven hebben vanwege hun leidende positie op wereldniveau een enorme invloed op de wereldwijde beschikbaarheid van oplossingen voor productie-uitdagingen als het gaat om biotische stress en productiviteit onder normale omstandigheden. Maar voor de uitdagingen op het gebied van abiotische stress is er een gebrek aan kennis.

Meer lezen

Doe mee aan de White Paper Challenge van TKI TU en win € 1.500,-

Welke wereldwijde trends veranderen de Nederlandse tuinbouw? En hoe kan de tuinbouw hiervan profiteren? Deze vragen staat centraal in de White Paper Challenge van TKI TU. Heb jij hier een duidelijk beeld over? Weet jij precies wat de sector moet doen? Doe dan mee! De winnaar wordt beloond met een bedrag van € 1.500!

Meer lezen

27 september: Company Day ‘Future Perspective’ bij Wageningen University & Research

Hoe kunnen Big Data, Blockchain, Precisie Landbouw en andere grensverleggende thema’s bijdragen aan de innovatie-agenda van uw organisatie? Om dat te ontdekken, organiseert Wageningen University & Research een inspirerend evenement ter ere van haar 100-jarig jubileum: Company Day ‘Future Perspective’ op 27 september 2018. Het interactieve programma biedt directeuren en innovatiemanagers van vooruitstrevende bedrijven de kans deze innovatieve technologieën te visualiseren en te bediscussiëren. Schrijf u nu in via: www.wur.eu/companyday

Meer lezen

14 september: opening Cross-over call voor onderzoek binnen topsectoren

Op 14 september gaat Cross-over call open. Met deze call financiert NWO onderzoek in publiek-private samenwerking (PPS) dat gericht is op maatschappelijke uitdagingen, waarbij de onderzoeksthema's meerdere topsectoren verbinden. De call staat open voor alle wetenschappelijke disciplines. Breed samengestelde interdisciplinaire consortia, bestaande uit onderzoekers en publieke en private partners, kunnen onderzoeksvoorstellen als een samenhangend project indienen.

Meer lezen