Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Gert Stiekema benoemd als secretaris van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Gert Stiekema is per 1 september j.l. gestart als secretaris bij de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U). Stiekema wil als nieuwe secretaris partijen en initiatieven met elkaar verbinden:  'De tuinbouw en uitgangsmaterialen is een prachtige sector met nationale en internationale ambities. Ondernemers, onderzoekers en overheden werken gezamenlijk aan innovatie, versterken van onderwijs en arbeidsmarkt en duurzaamheid. De komende jaren is uitvoering van diverse plannen zoals het Groenpact, het tuinbouw- en klimaatakkoord essentieel om de ambities waar te maken.'

Meer lezen

Topsector T&U presenteert: challenges en MeetUps!

Topsector T&U introduceert het programma IMPACT 2025! Via dit nieuwe programma wil Topsector T&U ideeën ophalen en nieuwe partijen betrekken om het (bestaande) onderzoek te vertalen naar concrete toepassingen in de praktijk (valorisatie). 

Meer lezen

10 oktober: mini-symposium ‘Tuinbouwreststromen en insectenkweek’

Vanaf 7 oktober is het ’De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek’. Een van de onderdelen van deze themaweek is een mini-symposium op 10 oktober. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met ImpactCity.

Meer lezen

Lees het laatste nieuws uit Topsector T&U: met nieuwe secretaris Gert Stiekema en handelsmissie geothermie en glastuinbouw naar IJsland

Lees het laatste nieuws uit de Topsector T&U in de nieuwsbrief van september. In deze nieuwsbrief aandacht voor: de nieuwe secretaris van Topsector T&U Gert Stiekema, het programma IMPACT 2025, verslag over de eerste MeetUp over Future Crops, inschrijving voor Tuinbouw Ondernemersprijs weer open, het WaterEvent in Bleiswijk op 3 oktober, onderzoek van Wageningen Economic research (WEcR) onder glastuinbouwondernemers, start Dutch Food Week, inschrijving Impactprijs Groen Onderwijs 2019 geopend, rijk stelt 180 miljoen euro beschikbaar voor Regio Deals, handelsmissie geothermie en glastuinbouw naar IJsland en vakbeurs SITEVI interessant voor NL groente- en fruitteeltsector. 

Meer lezen

Inschrijving Impactprijs Groen Onderwijs 2019 open voor studenten en leerlingen

Studenten en leerlingen zijn tijdens hun studie al bezig met de maatschappelijke uitdagingen van de groene sector. Ook dit jaar krijgen deze initiatieven en projecten een podium: de Impactprijs groen onderwijs 2019.

Meer lezen