Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen presenteert nieuwe film (NL en ENG)

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen presenteert een korte film, waarin iedereen kan kennismaken met deze bijzondere sector. De sector heeft een aantal sterke troeven in huis: internationaal marktleider en een sterke, innovatieve en hoogproductieve sector met een zeer efficiënte logistiek en verwerking.

Meer lezen

4 juni: Eurostars infowebinar en kennisdeling met ervaren Eurostars bedrijf

Bent u mkb'er in de high tech onderzoeks- en ontwikkelingssector? Werkt u daarbij samen met partners in andere landen of wilt u dit in toekomst gaan doen? Misschien is Eurostars dan een interessante subsidie voor u. Wilt u meer weten over Eurostars? Meld u dan aan voor het webinar op 4 juni 2020.

Meer lezen

Oproep geopend voor projecten voor programma Kennis op Maat

De Topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Agri & Food roepen partijen op projecten in te dienen binnen het nieuwe programma Kennis op Maat. Het programma reserveert jaarlijks 2,5 miljoen euro (exclusief BTW) voor de vertaling van bestaande kennis uit onderzoek en praktijk naar handelingsperspectief voor de (toekomstige) MKB-ers. Het betreft nadrukkelijk geen onderzoek.

Meer lezen

3 september: Seminar Leefstijlverandering in preventie en zorg

Wageningen University & Research organiseert op 3 september het Seminar Leefstijlverandering in preventie en zorg. Toonaangevende wetenschappers en praktijksprekers geven hun visie op leefstijlverandering vanuit hun eigen perspectief.

Meer lezen

Meer bedrijven aan de slag met duurzaamheidsdoelen met mooie rol voor NL tuinbouw

Steeds meer bedrijven gaan aan de slag met de realisering van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties, zo blijkt uit vierde SDG-voortgangsrapportage ‘Nederland Ontwikkelt Duurzaam’.  In deze rapportage speciale aandacht voor de sectoren tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Bij elk van de 17 SDG’s is wel een project, proces of product te noemen waarop de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) de positieve impact kan vergroten of juist de negatieve impact kan verminderen.

Meer lezen