Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Kom in de Kas 2019 op 6 en 7 april in 23 regio's

Bijna 200 kwekers, verspreid over 23 regio’s in Nederland, zetten op 6 en/of 7 april 2019 de deuren van de kas open. Tijdens het jaarlijkse evenement Kom in de Kas kan iedereen kennis komen maken met de wereldse wonderen van de glastuinbouw.

Meer lezen

Lees het laatste nieuws uit Topsector T&U: met het eerste Tuinbouwakkoord en de T&U Call 2019

Lees het laatste nieuws uit de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen in de nieuwsbrief van maart 2019. In deze nieuwsbrief aandacht voor het 1e Tuinbouwakkoord, de openstelling van de T&U Call 2019, het missiegedreven innovatiebeleid, grote belangstelling voor Seed Money Projecten, MIT open voor R&D-samenwerkingsprojecten, resultaten uit T&U project GreenCHAINge Groenten & Fruit, Sky Garden genomineerd voor Lighthouse award, het PlantgezondheidsEvent op 21 maart en op 11 april het EnergiekEvent, enquête gebruik gewasbeschermingsmiddelen, onderzoek naar de natriumgevoeligheid van kasteelten, nieuwe Call Wetenschapsagenda, NWA-call voor 'Onderzoek op routes door consortia' open, de kas van de toekomst, subsidie voor onderzoek naar praktijkgerichte toekomstscenario’s voor circulaire landbouw, 28 en 29 mei: Life en een handelsmissie naar Vietnam.

Meer lezen

GreenCHAINge resulteert in nieuwe methoden voor kwaliteitsverbetering van groenten en fruit

Donderdag 14 maart presenteerden Wageningen University & Research en GroentenFruit Huis de nieuwste methoden en technieken voor kwaliteitsverbetering van groenten en fruit in de naoogstfase. Dit is het resultaat van het vierjarige T&U project GreenCHAINge Groenten & Fruit, gericht op het stimuleren van de consumptie van groenten en fruit en het verduurzamen van de keten.

Meer lezen

Minister Schouten van LNV ondertekent eerste Tuinbouwakkoord

Het allereerste Tuinbouwakkoord is een feit: minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), Jaap Bond van Greenports Nederland en Niek Jan van Kesteren van Greenport Holland bekrachtigden het akkoord tijdens het Nationaal Tuinbouwcongres dat op 14 maart plaatsvond bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs.

Meer lezen

Subsidie voor onderzoek gericht op praktijkgerichte toekomstscenario’s voor circulaire landbouw

Consortia van onderzoekers en private partijen kunnen binnen kort financiering aanvragen voor onderzoek dat zich richt op praktijkgerichte toekomstscenario’s voor een circulair landbouwsysteem, waarbij rekening gehouden wordt met de economische, sociale en ecologische consequenties. Onderzoek in dit programma moet nieuwe kennis leveren die bijdraagt aan een integrale verandering van het huidige landbouwsysteem. De volledige call voor voorstellen wordt naar verwachting eind maart gepubliceerd. 

Meer lezen