Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Zadenpionier JanWillem Breukink overleden

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) heeft bedroefd kennis genomen van het overlijden van JanWillem Breukink  op 4 januari j.l.  JanWillem is vanaf 2011 actief geweest als bestuurder van de Topsector T&U. Met veel enthousiasme heeft hij zich ingezet voor het MKB–bedrijfsleven binnen dit Topsectorenbeleid en droeg hierdoor bij aan de innovatiekracht en internationalisering van de sector. 

Meer lezen

Actief in land- en tuinbouw en water? Ga dan mee met de kennis en technologiemissie naar India in april!

Bent u actief op het snijvlak tussen land- en tuinbouw, water & sleuteltechnologieën? Heeft u interesse om samen met Indiase partners aan innovatie (R&D) te werken? Ga dan mee met de kennis en technologie innovatiemissie van 6 tot 10 april 2020. Centraal bij deze agri-food innovatiemissie staat een meerjarige, gelijkwaardige samenwerking op onderzoek en ontwikkeling voor zowel onderzoekers als bedrijven.

Meer lezen

Een les tomatengeschiedenis: hoe hebben de tomatenrassen zich door de jaren heen ontwikkeld?

Tegenwoordig hebben we in de supermarkt volop de keuze uit snacktomaatjes, vleestomaten, trostomaten, cherrytomaten en vele andere soorten. Maar 60 jaar geleden was het assortiment aan tomaten een stuk beperkter. Een team van plantwetenschappers van Wageningen University & Research (WUR) wilde weten hoe de genetische diversiteit en smaak van tomatenrassen in Nederland zich door de jaren heen hebben ontwikkeld. Ze bestudeerden daarvoor 90 rassen die beschikbaar waren van de jaren ’50 tot nu. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in Frontiers in Plant Sciences.

Meer lezen

Interessant voor de tuinbouw: Green Cities-missie naar de Greater Bay Area in China

Bent u actief in de land- of tuinbouw en bent u geïnteresseerd in de Chinese markt? Ga dan van 22 tot en met 27 maart mee met de missie naar de Greater Bay Area (GBA), een regio in het zuiden van China. Het doel van de missie is om Nederlandse bedrijven te ondersteunen bij het krijgen van toegang tot de Chinese markt.

Meer lezen

Jaap Bond nieuw boegbeeld van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Per 1 januari 2020 wordt Jaap Bond door staatssecretaris Mona Keijzer van Economisch Zaken en Klimaat - met instemming van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit - benoemd tot het nieuwe boegbeeld van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U). Hij volgt Loek Hermans op, die deze positie sinds 2011 vervulde.

Meer lezen