Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

22 juli: webinar EAT THIS! met Berry Marttin van de Rabobank

Op 22 juli deelt Barry Martttin, bestuurslid bij de Rabobank en medeverantwoordelijk voor de Rabobank Foundation, zijn toekomstvisie over bankieren in de voedselsector. Naast bankier is hij zelf ook boer in Brazilie.  Wat heeft de toekomst in petto voor de Rabobank en haar leden? Hoe verandert het verhaal en de strategie van de bank door COVID-19? Dit webinar wordt georganiseerd door World Horti Center en NethWork en mede mogelijk gemaakt door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Meer lezen

Maak kennis met IMPACT 2025 van Topsector T&U: een mooi programma voor het najaar

Via het programma T&U programma IMPACT 2025 wil Topsector T&U ideeën ophalen en nieuwe partijen betrekken om het (bestaande) onderzoek te vertalen naar concrete toepassingen in de praktijk. Hiervoor organiseert de topsector ook in 2020 weer een reeks aan activteiten. Ga direct naar de website van IMPACT 2025 of lees de speciale nieuwsbrief, die Topsector T&U over dit programma heeft uitgebracht.

Meer lezen

Delftse scale-up Physee ontwikkelt slimme coating: kassen zetten zon om in groeilicht

In Nederland wordt bijna 10.000 ha grond gebruikt door kassen. Gemaakt van glas.  Het Delftse bedrijf Physee zag hier een mooie kans en ontwikkelde een coating die UV-licht kan omzetten in groeilicht. Met deze uitvinding won de scale -up de Innovation Prize van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Uitvinder van de coating is natuurkundige Sadiq van Overbeek. ‘Met deze coating kan het glas van een kas licht optimaal omzetten in plantengroei.’

Meer lezen

Doe mee met de Topsector T&U Innovation Prize en win € 25.000,- onderzoeksbudget

Ben jij een innovatieve food, tech of agri entrepreneur? Een toekomstmaker met een veelbelovend idee over hoe UNMANNED GROWING CONCEPTS  in tuinbouw mogelijk gemaakt worden? Dan bent jij de ideale kandidaat voor de Topsector T&U Innovation Prize. Aanmelden kan tot en met dinsdag 1 september 2020. 

Meer lezen