Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Jongeren centraal in tweede Groenpact Manifestatie: we moeten dit samen oplossen

Jongeren waren aan zet tijdens de Groenpact Manifestatie op donderdag 4 maart. Zoom panel met 36 jongeren online, 22 genomineerde leerlingen en studenten voor de Impactprijs Groen Onderwijs én zes inspirerende jongeren aan tafel bij Twan Huys. Zij gingen in gesprek met wetenschappers Louise Vet en Tim van Hattum en Carola Schouten. Speciale gast was Frans Timmerman.

Meer lezen

Virtuele handelsmissie Golfregio – 22 maart t/m 1 april 2021

Heeft u innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de sectoren water, energie of voedsel? En wilt u zakendoen en contacten op- of uitbouwen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) of Oman? Neem dan van 22 maart tot en met 1 april deel aan deze virtuele handelsmissie met Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Meer lezen

Oproep geopend voor projecten voor programma Kennis op Maat

Op 1 maart gaat de oproep voor Kennis op Maat-projecten weer open voor MKB-ers in de Topsectoren T&U en Agri & Food. Wageningen Research reserveert voor dit programma jaarlijks 2,5 miljoen euro (exclusief BTW) voor de vertaling van bestaande kennis uit onderzoek en praktijk naar handelingsperspectief voor de (toekomstige) MKB-ers. Het betreft nadrukkelijk geen onderzoek.

Meer lezen

De MIT-regeling gaat medio april weer open!

De MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) regeling gaat medio april weer open voor innovatieve mkb-ers. Wees er snel bij. Naar verwachting zijn de beschikbare middelen kort na openstelling uitgeput.

Meer lezen

Crossover project Greenhouse Data Harvesting System van start

Data wordt steeds belangrijker voor een efficiënte en economische teelt in kassen. Stichting Hortivation en TNO werken al enkele jaren aan het ontwikkelen van een Hortihub om data uit te wisselen tussen kwekers, toeleveranciers en andere ketenpartijen. Deze Hortihub leent zich om nieuwe diensten op te ontwikkelen. 

Meer lezen