Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Eerste start-up begeleiding via Topsector T&U afgerond

Het afvalprobleem op de Malediven is enorm. Vijf studenten zijn met de Resilient Island Foundation gestart om dit aan te pakken en aan de slag te gaan met afvalverwerking en voedselproductie. De start-up is het afgelopen jaar begeleid door innovatiemakelaar Peter van der Sar van Topsector T&U. Via Topsector T&U hebben ze onder andere hun netwerk in de tuinbouw opgebouwd.

Meer lezen

Lees het laatste nieuws uit Topsector T&U: met brochure over bedrijven en SDG's en 275 projectideeën ingediend bij Call T&U

Lees het laatste nieuws uit de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen in de nieuwsbrief van mei 2019. In deze nieuwsbrief aandacht voor Topsector T&U lanceert brochure over bedrijven en Sustainable Developments Goals (SDG's), Call T&U is gesloten, drie nieuwe calls voor Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Agri & Food, interview met TKI T&U voorzitter Kees van Ast  over het nieuwe missiegedreven innovatiebeleid, studenten op bezoek bij Greentech, 19 juni: bijeenkomst ‘Internet of Horticulture’, nieuwe product uit reststromem, cichorei als gewas met meerwaarde voor de consument, op handelsmissie naar Nigeria met minister Kaag, Green Cities China: kansen voor Nederlands bedrijfsleven en YEP geeft kickstart! 

Meer lezen

TKI T&U voorzitter Kees van Ast: 'Initiatief voor innovatie ligt bij telers'

Wereldwijde maatschappelijke uitdagingen, zoals verduurzaming van de land- en tuinbouw, het klimaatakkoord en preventieve gezondheidzorg, vragen om innovatie. Nederland kan een bijdrage leveren in de aanpak en oplossing van deze uitdagingen. In het nieuwe missiegedreven innovatiebeleid ligt de focus op deze maatschappelijke uitdagingen om de Nederlandse economie te versterken. Maar wat betekent dit voor de tuinbouwondernemer? Lees het interview met TKI T&U voorzitter Kees van Ast in het Vakblad voor de Bloemisterij over dit nieuwe innovatiebeleid. 

Meer lezen

Topsector T&U ondersteunt Greentech Horti Talent

Tijdens de vakbeurs Greentech maken ruim 300 studenten kennis met de innovaties, de internationale wereld en de praktijk van de tuinbouwsector. Dit is op initiatief van branche-organisatie AVAG en wordt ondersteund door Greentech, een aantal deelnemende onderwijsinstellingen en Topsector T&U.

Meer lezen

19 juni: Tuinbouw Digitaal community bijeenkomst ‘Internet of Horticulture’ 

Op 19 juni vindt de Tuinbouw Digitaal community bijeenkomst ‘Internet of Horticulture’ plaats in Zoetermeer. Wat zijn de mogelijkheden voor de tuinbouw van slimme sensoren (Internet of Things), App’s, platforms, cloud oplossingen, Big Data of blockchain voor de kweker, handelaar of serviceverlener?

Meer lezen