Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Minister Schouten onderschrijft urgentie Groenpact met extra impuls

Op woensdag 16 januari is tijdens de Groenpact Manifestatie in Groenekan het ‘Groenpact 2e fase’ gepresenteerd. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) sprak tijdens deze bijeenkomst met ruim 300 deelnemers haar steun uit voor Groenpact. 

Meer lezen

Doe mee aan de Global Entrepreneurship Summit 2019! Aanmelden kan nog t/m 30 januari

Ondernemers kunnen zich tot en met 30 januari aanmelden om deel te nemen aan de Global Entrepreneurship Summit (GES) 2019. Er zijn maximaal 200 plaatsen beschikbaar voor Nederlandse ondernemers. Ook voor de land- en tuinbouwsector biedt GES 2019 kansen, twee van de focusthema's zijn ‘agro- en voedseltechnologie'  en 'water'. GES verbindt ondernemers uit de hele wereld met de meest invloedrijke internationale investeerders en zakenmensen. Het wordt gehouden op 4 en 5 juni 2019 in Den Haag.  

Meer lezen

Start onderzoeksprogramma ‘Bollenrevolutie 4.0'

Op 9 januari hebben Wageningen University & Research, KAVB, Anthos, BKD, Cremer Speciaalmachines, Machinefabriek Steketee, Rabobank Bollenstreek, Topsector T&U, Economic Board en Agrisim hun handtekening gezet onder het vierjarige onderzoeksprogramma ‘Bollenrevolutie 4.0’. 

Meer lezen

Gezocht: onderzoeksvoorstellen rondom smart solutions voor land- en tuinbouw

Consortia van onderzoekers en private partijen kunnen financiering aanvragen voor onderzoek dat zich richt op slimme, nieuwe oplossingen die leiden tot duurzame en circulaire land- en tuinbouw systemen en tegelijkertijd een gezond inkomen voor boeren en land- en tuinbouw gerelateerde bedrijven mogelijk maken

Meer lezen

Oproep voor Seed Money Projecten geopend

Vanaf 10 januari 2019 is de oproep voor nieuwe Seed Money Projecten projecten geopend. De oproep wordt samen met de Topsector Agri & Food georganiseerd. De indieningstermijn sluit op 1 maart 2019. 

Meer lezen