Winnaars Tuinbouw Ondernemersprijs 2022 & Themaprijs bekend!

Wijnen Square Crops is de grote winnaar van de 35e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een jaar lang mogen de Limburgse telers zich ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. Directeur Pieter Wijnen ontving de prestigieuze prijs tijdens de goedbezochte bijeenkomst op 21 april op de Floriade in Almere. De jury roemt de inspanningen om fossielvrij te telen, de duurzame en innovatieve teeltoplossingen en het creëren van goede woon- en werkomstandigheden voor haar (internationale) medewerkers.

Richard Schouten (GroentenFruit Huis), bestuurslid bij Tuinbouw Ondernemersprijs, over de winnaar: “Mooi om te zien dat Wijnen Square Crops dit jaar als winnaar is gekozen. Een mooi innovatief bedrijf met een antwoord op de noodzakelijke energietransitie. Ook de andere genomineerden verdienen een felicitatie. Allemaal mooie voorbeelden uit de Nederlandse tuinbouw!”

Themaprijs Robotisering en datagedreven telen

De eerste editie van de speciale themaprijs Robotisering en datagedreven telen is gewonnen door Gearbox Innovations. Het bedrijf uit Maasdijk ontwikkelt de slimme tuinbouwmedewerkers van de toekomst, waarvan de GearRover het winnende concept is. De GearRover biedt oogstassistentie in de teelt en inzicht in het oogstvolume en combineert daarbij robotica en vision met kunstmatige intelligentie om het dagelijks werk te vereenvoudigen, verbeteren of versnellen.

Lees meer over Wijnen Square Crops en Gearbox

Bron: Tuinbouw Ondernemersprijs