Vrouwen en Voedsel

Vrouwen hebben hun eigen kijk op de ontwikkelingen in de Food & Agri sector. Daarom zijn diverse partijen opgestaan om deze dames jaarlijks op Wereldvrouwendag, op vrijdag 8 maart, met elkaar in contact te brengen met als groot pluspunt dat ze elkaar kunnen versterken!

Tijdens deze dag bieden we de vrouwen een afwisselend programma waarin kennis, inspiratie en netwerk centraal staan. Daarnaast lanceerden de partners dit jaar ook een social media pagina waar vrouwen hun vragen kunnen stellen, kleinschalige bijeenkomsten organiseren en hun hulp aanbieden. Binnenkort gaat ook de website Vrouwen & Voedsel live.

De ambitie is om een netwerk op te bouwen van vrouwen die actief zijn in de land- en tuinbouw. Met dit netwerk willen we verbinden maken om te innoveren en kennis uit te wisselen om zo richting samen de weg te kiezen voor een duurzame toekomst van deze sector. Maar ook om de zichtbaarheid van de vrouw in deze sector te vergroten en zorgen dat vrouwen elkaar makkelijker kunnen vinden. In het netwerk zitten boerinnen, beleidsmakers, onderzoek.

Provincie Utrecht

Het event was vorig jaar in het provinciehuis van Overijssel. Om het netwerk uit te breiden heeft de organisatie van het event gekozen om elk jaar te wisselen van locatie zodat daardoor ook meer vrouwen uit de regio kunnen aansluiten. Uiteraard zijn vrouwen vanuit heel Nederland welkom. Dit jaar is het event in het provinciehuis van Utrecht. Er worden tussen 150 en 200 personen verwacht tijdens het event op 8 maart, dat van 10.00-16.00 uur plaatsvindt. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Partners

De partners van Vrouwen en Voedsel zijn: Ministerie van Landbouw. Natuur en Voedselkwaliteit, Rabobank, GroentenFruit Huis, Van Drie Group, Vrouw en bedrijf, BO Akkerbouw, Liza Simons Agrarisch Coach, De Melktapperij, Dirksen Management Support en Vreugdenhil Dairy Foods.

Meer informatie over Voedsel & Vrouwen, bekijk dan de video Vrouwen en Voedsel 2021, video Vrouwen en Voedsel 2023 of bekijk ons op LinkedIn.