Virtuele handelsmissie tuinbouw Mexico met minister Schouten

dinsdag, 22 september, 2020

Bent u actief in de tuinbouw en wilt u zakendoen in Mexico? Neem dan van 3 tot en met 5 november deel aan de virtuele handelsmissie met een focus op de Mexicaanse tuinbouwsector.

Tuinbouwmissie Mexico
Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is aanwezig bij deze virtuele missie. Jaap Bond, boegbeeld van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen is virtueel zakelijk missieleider.

Voor wie
Binnen de tuinbouwsector richt de missie zich met name op:

  • Bedekte tuinbouw (voor groenten, zacht fruit en sierteelt)
  • Handel in tropisch fruit (zoals avocado, limoen en mango)

Lees meer over de kansen in deze sector.

De focus van deze missie ligt op ’technificering’ en verduurzaming van de productie. Hier kunnen Nederlandse technologie, kennis en innovatie uitkomst bieden. In dit kader is er speciale aandacht voor agrologistiek, circulariteit en water.

Marktkansen Mexico
Mexico is een van de grootste afzetmarkten – en daarom een prioriteitsmarkt – voor Nederlandse bedrijven. Het land is de 15e economie ter wereld en het grootste handelsland van Latijns-Amerika. Door het recent vernieuwde Noord-Amerikaanse handelsverdrag, biedt Mexico ook toegang tot de VS en Canada. Daarnaast zijn de productiekosten in Mexico bijna een kwart lager dan in de VS.

Breid uw zakelijke netwerk uit
Tijdens de virtuele handelsmissie wordt u via webinars en forumdiscussies bijgepraat over trends, ontwikkelingen en uitdagingen in de Mexicaanse sectoren. De impact van de coronapandemie wordt uiteraard ook besproken. U maakt kennis met veelbelovende projecten in Mexico. Door inspirerende virtuele bedrijfsbezoeken maakt u kennis met succesvolle (Nederlandse) ondernemingen die actief zijn in de Mexicaanse tuinbouwsector. Via virtuele matchmakingsessies ontmoet u potentiële zakenrelaties in Mexico.

Kosten
Deelname kost € 250 per organisatie (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 125 per extra deelnemer.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden tot en met 29 september. Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden. Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in genoemde sectoren. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.