Virtuele handelsmissie naar Mexico

vrijdag, 6 november, 2020

Van 3 t/m 5 november vond er een virtuele handelsmissie plaats naar Mexico, met als thema tuinbouw. Het was de 1e virtuele missie van het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit (LNV). De missie bestond uit webinars en discussiefora, afgewisseld met korte films. Iedere dag werd afgesloten met individuele matchmaking. Er zijn meer dan 234 ‘speeddates’ geweest tussen Nederlandse en Mexicaanse bedrijven. De missie stond onder leiding van Jaap Bond, boegbeeld van Topsector T&U.

Tijdens de openingssessie spraken onder andere minister Schouten van LNV en haar Mexicaanse ambtsgenoot Villalobos Arámbula. Tijdens deze bijeenkomst is er ook een Memorandum of Understanding ondertekent door World Horti Center, Koppert Biological Systems en het Mexicaanse onderzoeks-, kennis- en opleidingsinstituut Ceickor. Deze ondertekening is voor de organisaties het startsein van een intensieve samenwerking.

De Mexicaanse tuinbouwsector maakt ondanks de coronapandemie een indrukwekkende groei door. Ui het het aantal inschrijvingen voor deze missie (249 deelnemers) blijkt dat er onder tuinbouwers veel interesse is voor het zakendoen in Mexico.