Topsectoren gaan voor vrouwen in techniek

Op 22 oktober komen de Topsectoren tijdens de Dutch Design Week in actie voor meer vrouwen in techniek. Tijdens een high impact evenement, met dagvullende Hackathon op 22 oktober op de BIC-campus in Eindhoven lossen wij de vraag op hoe we meer vrouwen en meiden kunnen interesseren voor een carrière in techniek.

Sterk ondervertegenwoordigd in tech

Net als in vele landen om ons heen, zijn vrouwen en meiden nog altijd sterk ondervertegenwoordigd in de Nederlandse technologische sector. Dit is een uitdaging voor alle Topsectoren, want de technologische industrie is de motor van de Nederlandse economie. Daarnaast is technologie de sleutel tot het oplossen van de maatschappelijke uitdagingen waarvoor we nu staan. Maar door het nijpende tekort aan technisch personeel  komt de bijdrage hieraan in gevaar. Het zijn de mensen en dus ook vrouwen en meiden, die de investeringen kunnen omzetten in nieuwe technologieën en producten. Een goed opgeleide beroepsbevolking is nodig. Hieraan kunnen vrouwen en meiden een belangrijke waardevolle bijdrage leveren.

Werken aan een oplossing met high impact

Om het verschil te kunnen maken op dit thema, is een oplossing met high impact nodig. Daarom buigen wij ons met een brede set aan prominente gasten uit verschillende sectoren van de samenleving, waaronder de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, over dit vraagstuk. Tijdens de Hackathon, zetten acht teams vanuit bedrijfsleven, onderwijs en publieke organisaties zich, met behulp van experts op dit thema, een dag lang in voor doorbraken voor het aantrekken en behouden van meer vrouwen en meiden voor de Nederlandse technologische industrie. Hun ideeën worden vervolgens gepitcht aan een ‘Dragons Den’, waardoor de doorbraken gekoppeld kunnen worden aan financiering en daardoor daadwerkelijk uitgerold kunnen worden.

Je kunt bijdragen? Graag!

Heb jij expertise en het enthousiasme om meer meisjes en vrouwen voor techniek te enthousiasmeren en kun jij samen met andere hackers op 22 oktober in Eindhoven een gehele dag werken aan doorbraken op dit thema? Schroom dan niet en meld je vandaag nog hier aan.