Topsector Logistiek roept op voor nieuwe projectideeën rondom duurzame en veerkrachtige samenleving

TKI Dinalog van de Topsector Logistiek heeft op dit moment een aantal oproepen voor projecten op het gebied van innoveren in logistiek open staan. Bij één van deze oproepen draait het om logistiek in relatie tot een duurzame en veerkrachtige samenleving.

Logistiek in Nederland staat voor grote maatschappelijke uitdagingen waarvoor nieuwe oplossingen gevonden moeten worden. Zo is er de noodzaak om te verduurzamen en ketens concurrerend en veilig te houden. Daarnaast zijn er diverse ontwikkelingen die mede hiervoor kansen bieden, denk aan digitalisering en autonome technologie. Ook is de vraag hoe operationele data steeds beter en breder benut kunnen worden om bedrijven succesvol te laten blijven. De huidige actualiteit roept bovendien op over de aansturing en veerkrachtigheid van ketens.

Tijdens een digitale lunchsessie op 23 februari (12.00 – 12.45 u) presenteert TKI Dinalog zich en kunt u meedenken over hoe logistiekonderzoek en -innovatie relevante inzichten kan geven op om tot een duurzame en veerkrachtige samenleving te komen. De tekst van de oproep vindt u hier. Aanmelden kan hier.

Naast deze oproep, staan er op dit moment ook oproepen open voor logistiek voor gezondheid en zorg, veiligheid en bouw. Meer informatie hierover vindt u hier.