Serie webinars over de toekomst van het voedsel met op 6 mei: Rem Koolhaas

vrijdag, 1 mei, 2020

Het World Horti Centre (WHC) organiseert samen met NethWork een nieuwe serie online evenementen onder de noemer Eat This. Aanleiding is de tentoonstelling ‘Countryside – The Future’. Deze tentoonstelling van de Nederlandse architect Rem Koolhaas toont onder meer de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de voedselproductie. De Nederlandse tuinbouwkassen spelen hierin een belangrijke rol.

Webinar
De tentoonstelling in het Guggenheim Museum in New York is momenteel gesloten vanwege de COVID-19-pandemie, maar de teelt van cherrytomaatjes in een gesloten, hightech productie-unit op Fifth Avenue gaat gewoon door. Deze productie-unit is een mooie metafoor en katalysator in de discussie over de consumptie van gezonde, duurzame en betaalbare voeding. World Horti Center organiseert daarom samen met  NethWork een serie webinars de tuinbouwsector te verbinden met de wereld buiten de tuinbouw.

Rem Koolhaas
Iedere week delen wereldwijde voorlopers op het gebied van voeding hun visie op (de toekomst van) gezonde voeding. De aftrap vindt plaats op woensdag 6 mei, 16.00 uur. Op het programma staat architect Rem Koolhaas, initiatiefnemer van de tentoonstelling ‘Countryside – The Future’. Hij wordt bijgestaan ​​door Clemens Driessen, filosoof bij Wageningen UR. Beide heren delen hun visie op actuele ontwikkelingen en de toekomst van de tuinbouw in Nederland en daarbuiten.