Op handelsmissie naar Mexico met minister-president Rutte

dinsdag, 18 februari, 2020

Wilt u zakendoen in Mexico? Ga dan van 21 tot en met 24 april mee met de handelsmissie met een focus op Tuinbouw en Maritiem/Energie. Deze missie is in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte. De missie is onderdeel van het bezoek van minister-president Rutte aan Mexico en Texas.

Deze missie is interessant voor bedrijven en organisaties die actief zijn in:

  • glastuinbouw voor groenten en sierteelt en agro-logistiek;
  • import van tropisch fruit, de glastuinbouw voor bessen en groenten, en agro-logistiek.
  • verduurzaming van infrastructuur voor olie- en gaswinning;
  • hernieuwbare energie (business-to-business);
  • havenontwikkeling: watermanagement, waterzuivering, energietransport en -opslag en havenlogistiek.

Marktkansen Mexico
Mexico is een van de grootste afzetmarkten voor het Nederlandse bedrijfsleven. Hiermee is het een prioriteitsmarkt voor ons land. Het land is de 15e economie van de wereld en is het grootste handelsland van Latijns-Amerika. De gunstige ligging ten opzichte van de Verenigde Staten biedt voor Mexico grote exportkansen. 81% van de export gaat naar de VS. Ook zijn de productiekosten bijna 25% lager dan in de VS.

Nederland en Mexico staan voor dezelfde maatschappelijke uitdagingen en hebben vergelijkbare economische belangen. Dat biedt Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen een unieke kans om innovatieve concepten en producten voor het voetlicht te brengen in Mexico. Vooral op het gebied van tuinbouw en energie zijn er zeker mogelijkheden.

Breid uw zakelijke contacten uit
Tijdens deze missie maakt u kennis met veelbelovende projecten binnen de bovenstaande sectoren. Bij bedrijfsbezoeken komt u uitgebreid in contact met inspirerende ondernemingen en instellingen die in deze sectoren actief zijn. U maakt ook kennis met potentiële zakenrelaties in Mexico en Nederlandse ondernemers, die actief zijn in Mexico, delen hun ervaringen met u. Er is ruim gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens netwerkgesprekken, seminars, matchmaking en collectieve bezoeken aan relevante bedrijven en overheidsinstanties. Maar ook tijdens netwerkevenementen – zoals een Trade Event – in aanwezigheid van de minister-president. 

Kijk voor meer informatie, het programma en aanmelden op www.RVO.nl