Online Meetup Root Zone Breeding op 19 mei zit helemaal vol!

maandag, 18 mei, 2020

Op 19 mei vindt het eerste internationale live online event plaats over plantenveredeling: Root Zone Breeding. Met ruim 150 deelnemers is dit eerste online event van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen – nu al – een groot succes. 

Tijdens de Meetup Root Zone Breeding draait het om wat er onder de grond gebeurt. De veredeling richt zich meestal op het gewas dat je boven de grond ziet. Maar juist de delen van de plant onder de grond zijn essentieel voor de vitale processen van de plant, zoals de opname van voedingsstoffen en water en afweer tegen ziekteverwekkers in de bodem. 

Deelnemers vanuit het bedrijfsleven, onderzoek en andere organisaties gaan met elkaar en met de sprekers  in geprek. Prof. Malcolm Bennett van de University of Nottingham vertelt meer over het blootleggen van planten met behulp van wortelfenotypering. De tweede spreker is dr. Eric Visser van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is universitair hoofddocent Experimentele Plantenecologie en is geïntrigeerd door plantenwortels, met name het samenspel tussen een wortelstelsel en zijn omgeving en de plasticiteit waarmee plantenwortels kunnen reageren op veranderingen in de omgeving.

Naast deze twee lezingen kunnen deelnemers op een nieuwe digitale manier netwerken met collega’s uit de wetenschap en het bedrijfsleven. Nu fysieke netwerkbijeenkomsten vanwege de Coronamaatregelen niet meer mogelijk zijn, heeft Topsector T&U een vernieuwend online platform gecreëerd waar spontane ontmoetingen tussen onderzoekers en bedrijven kunnen plaatsvinden.