NL Business Lounge op de SIPSA FILAHA & AGROFOOD in Algerije

Bent u actief in de tuinbouwsector? En heeft u interesse in het verkennen van nieuwe kansen in Algerije of wilt u de markt verder ontwikkelen? De 21e editie van SIPSA-FILAHA & AGROFOOD, een van de belangrijkste landbouwbeurzen in Algerije, vindt plaats van 22 tot 25 mei 2023 in Algiers. De ambassade van Nederland is aanwezig met een NL Business Lounge. Nederlandse bedrijven worden uitgenodigd om zich bij hierbij aan te sluiten.

Over Algerije

Algerije heeft een bevolking van 44 miljoen inwoners en groeit jaarlijks met bijna 1 miljoen mensen. De Algerijnse regering bevordert de groei van de lokale productie en de modernisering van de sector om de voedselimport te vervangen, zowel in de veeteeltsector als in plantaardige gewassen. De Algerijnse markt biedt grote zakelijke kansen in verschillende sectoren: tuinbouw, melkveehouderij, pluimvee en andere. Afgelopen januari publiceerde de ambassade een onderzoek naar kansen in de Algerijnse glastuinbouw, waaruit interessante kansen voor Nederlandse bedrijven naar voren komen, aangezien het kennis- en technologieniveau nog relatief laag is.

Algerije is op zoek naar technologie en kennis om zijn landbouw te moderniseren. Nederland heeft een uitstekende reputatie als land van hoogwaardige producten en diensten en kan inspelen op de kansen die de Algerijnse markt biedt.

SIPSA-FILAHA & AGROFOOD 2023

De jaarlijkse SIPSA FILAHA Fair is een professionele Algerijnse beurs gewijd aan de landbouwsector. In 2022 sloot SIPSA-FILAHA & AGROFOOD zijn 20e editie af met een B2B-publiek van meer dan 20.000 bezoekers en 350 exposanten, waarvan 25% uit een dertigtal landen.

Meer informatie en aanmelden