Nieuwe Perspectiefronde open voor aanvragen

Onderzoeksvoorstellen kunnen vanaf nu worden ingediend voor de 2024/2025 ronde van het financieringsinstrument Perspectief. Deze call voor proposals is gericht op onderzoekers van universiteiten, hogescholen en TO2-instellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties die in consortia willen werken aan technologische innovaties.

Perspectief biedt onderzoekers de kans een omvangrijk onderzoeksproject op te zetten en een discipline overstijgend consortium op te bouwen of verder te ontwikkelen. De onderzoeksprojecten hebben nadrukkelijk de focus op toepassing van technologische innovaties in de context van de Kennis- en Innovatieagenda’s (KIA’s) en de inzet op sleuteltechnologieën en digitalisering. Hierbinnen is er relatief veel ruimte om de aanvraag zelf in te vullen.

Onderzoekers, bedrijven en maatschappelijke organisaties dienen gezamenlijk een projectvoorstel in voor Perspectief. Het stimuleren van hechte en duurzame samenwerkingen tussen verschillende onderzoekers en maatschappelijke partners is een belangrijk aspect van dit programma. Hierbij wordt de kans op toepassing van de ontwikkelde kennis vergroot. Dit resulteert in nieuwe economische kansen voor betrokken bedrijven en een vergrootte kans op maatschappelijke impact.

Wijzigingen t.o.v. vorige rondes

Hoewel het programma grotendeels hetzelfde is gebleven, zijn er in deze ronde een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd.

  • De verplichte cash cofinanciering is voor deze ronde verlaagd naar 10% van de benodigde financiële middelen.
  • Het programma maakt gebruik van de herijkte sleutel technologieën en staat open voor de Kennis en Innovatie Agenda’s 2024-2027.
  • Voor de toetsing van de passendheid binnen de KIA is er nu één formulier dat voor elke KIA gebruikt kan worden.

Budget en deadlines

Per onderzoeksproject is er tussen de 2 en 5 miljoen euro beschikbaar. Gehonoreerde projecten hebben een maximale looptijd van zes jaar.

  • De deadline voor het indienen van intentieverklaringen is dinsdag 8 oktober 2024, voor 14:00:00 CEST.
  • De deadline voor het indienen van vooraanmeldingen is dinsdag 19 november 2024, voor 14:00:00 CET.
  • De deadline voor het indienen van aanvragen is dinsdag 13 mei 2025, voor 14:00:00 CEST.

Informatiebijeenkomst

Op 3 september vindt er van 16:00-17:00 uur een online informatiebijeenkomst plaats over Perspectief. Wil je je hiervoor aanmelden? Meld je aan via ttw-perspectief@nwo.nl. Tijdens de bijeenkomst wordt een korte toelichting gegeven en is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Meer informatie over de nieuwe Perspectiefronde