Nieuwe call om complexe samenwerkingen in te richten en te onderhouden

NWO lanceert een nieuwe KIC-call die erop is gericht om complexe samenwerkingen die komen kijken bij missiegedreven innovatie goed in te richten en te onderhouden. De call is relevant voor onderzoekers van universiteiten en hogescholen die hun expertise over multi-stakeholder samenwerking willen inzetten om missiegedreven innovatie te versnellen.

Voor wie?

De call is relevant voor onderzoekers uit exacte en sociale wetenschappen van universiteiten en hogescholen die hun expertise over multi-stakeholder samenwerking willen inzetten om missiegedreven innovatie te versnellen.

Doel van de call

Het doel van de call is het ontwikkelen van kennis en handelingsperspectieven die ingezet kunnen worden voor multi-stakeholder samenwerking bij complexe maatschappelijke uitdagingen, zoals geformuleerd in de 25 missies van het missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid. Hiermee kunnen de samenwerkingen beter worden ingericht, opgestart en onderhouden en komt missiegedreven innovatie in een versnelling. Deze call zal dus niet zozeer gaan om de ontwikkeling van technologische, sociale of institutionele innovatie an sich, maar is gericht op kennis over samenwerking om missiegedreven innovatie te versnellen. Onderzoek binnen deze call kan zowel over bestaande als nieuwe samenwerkingsverbanden gaan.

Lees hier meer over de Call ‘Samenwerking in missiegedreven innovatie’.