Matchmakingbijeenkomst ‘Microbioom: gezond van bodem naar dier & mens en terug’

NWO organiseert op donderdag 27 januari een matchmakingsbijeenkomst rondom de call ‘Microbioom: gezond van bodem naar dier & mens en terug’ . Tijdens deze bijeenkomst kunnen geïnteresseerde onderzoekers (alfa, bèta en gamma), kennisinstellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar kennismaken en zoeken de samenwerking op.

De toekomstige privaat-publieke consortia gaan interdisciplinair onderzoek doen naar het functioneren van het microbioom, om zo succesvolle toepassingen mogelijk te maken. Micro-organismen zijn belangrijk voor de weerbaarheid van gewassen en gezondheid van mens en dier. Mogelijke aanpassing van dit microbioom biedt maatschappelijk grote mogelijkheden.

De call ‘Microbioom: gezond van bodem naar dier & mens en terug’ richt op het verkrijgen van de benodigde kennis om toepassingen mogelijk te maken. Er is in totaal is 5,5 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek om het potentieel van het microbioom in bijvoorbeeld de land- en tuinbouw optimaal te gaan benutten. De deadline voor vooraanmeldingen is 24 maart 2022.

Kijik voor meer informatie over de call en het aanmelden voor de matchmakingsbijeenkomst op www.nwo.nl