Jonge tuinbouwers krijgen primeur op scenario-analyse tuinbouwcluster

zondag, 8 november, 2020

Op dinsdag 17 november maken young professionals (> 40) uit de tuinbouw als eerste kennis met de speciaal voor het tuinbouwcluster ontwikkelde toekomstscenario’s. Tijdens een workshop via Zoom gaan ze met elkaar én toonaangevende tuinbouwondernemers in gesprek over hoe je toekomstscenario’s kunt gebruiken bij strategische bedrijfsvoering.

Ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers uit- en rondom het tuinbouwcluster ontwikkelden samen een uniek gereedschap; ze schreven vier extreme, en toch plausibele, toekomsten voor het tuinbouwcluster die tuinbouwers en tuinbouwondernemers helpen bij het nemen van strategische beslissingen. Adri Bom-Lemstra, voorzitter Greenports Nederland: “Tijdens de coronacrisis hebben we heel direct kunnen ervaren wat de impact kan zijn van grote veranderingen. Dat zal in de toekomst niet anders zijn. Als ondernemer is het goed om voorbereid te zijn om snel de koers van je bedrijf te kunnen aanpassen wanneer de situatie daar om vraagt. De scenario-analyse helpt bedrijven hierbij en is beschikbaar voor alle ondernemers uit het tuinbouwcluster. Zo kan iedereen er zijn voordeel mee doen.” Op dinsdagmiddag 17 november 2020 worden de resultaten van de scenario-analyse officieel gepresenteerd tijdens de workshop Toekomsten voor het tuinbouwcluster. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De workshop Toekomsten van het tuinbouwcluster kent bijdragen van o.a. Adri Bom-Lemstra (voorzitter Greenports Nederland), Sjaak van der Tak (voorzitter Glastuinbouw Nederland), Edith Bentvelsen (managing director Ter Laak Orchids) en Judith Schueler (directeur ACCEZ). Deze bijeenkomst wordt georganiserd door  Wageningen Economic Research, World Horti Center, provincie Zuid-Holland, LDE Centre for Sustainability & ACCEZ. 

Wat: workshop – Toekomsten voor het Tuinbouwcluster
Wanneer:  17 november 2020
Waar: Zoom, informatie volgt na aanmelding.
Tijd: 15:00 uur tot 17:00 uur (daarna online after party)
Toegang: gratis – exclusief voor tuinbouwers onder 40. 

Meer informatie en aanmelden