Honderd meest toonaangevende ondernemingen in NL (glas)tuinbouw

De lijst met de honderd meest toonaangevende ondernemingen in de Nederlandse (glas)tuinbouw wordt dit jaar aangevoerd door Enza Zaden. Vrijdag 4 november werd de Hillenraad100 bekend gemaakt in het Kunstmuseum in Den Haag. Themaprijzen waren er voor Floral Trade Group, ISO Group en Best Fresh. Vanwege de uitdagingen waar de sector voor staat was gekozen voor een inhoudelijke bijeenkomst voor de bekendmaking: de Hillenraad Horti Convention. Centraal thema daarbij was het dilemma tussen individualiteit en collectiviteit.

Enza Zaden werd tijdens de Hillenraad Horti Convention uitgeroepen tot de meest toonaangevende onderneming in de Nederlandse tuinbouw. Het Expertcomité van de Hillenraad100 roemt de innovatiekracht van het bedrijf, de focus op technologie én markt en de internationale groei. Uit het juryrapport: “Enza heeft een ijzersterke positie en ligt vol op koers om blijvend bij te dragen aan betere en gezondere voeding voor de wereldbevolking. Indrukwekkend feit: ruim 460 miljoen mensen eten groenten die zijn voortgekomen uit de veredelingsprogramma’s van Enza.”

Jaap Mazereeuw, Chief Executive Officer van Enza Zaden: “Ik ben erg trots op deze erkenning voor ons familiebedrijf. Deze prachtige notering hebben we dankzij al onze medewerkers die zich dagelijks inzetten om de ambitie van Enza Zaden waar te maken: mensen over de hele wereld toegang te geven tot een breed scala aan gezonde groenten.”

Lees meer