Handelsmissie duurzame landbouw Brazilië: groente en fruit

Bent u actief in duurzame landbouw, met name in de groente- en fruitsector? En bent u benieuwd naar uw marktkansen in Brazilië? Neem dan deel aan de handelsmissie naar de 2 belangrijkste deelstaten van Brazilië op economisch gebied: Minas Gerais en São Paulo. De handelsmissie vindt plaats van 19 tot en met 24 juni 2022. Ga mee en draag bij aan de modernisering van deze belangrijke sector.

Tijdens deze fysieke handelsmissie bezoekt u 2 plekken in Brazilië: Minas Gerais en São Paulo. Een van de activiteiten in São Paulo is een bezoek aan de beurs Hortitec in Holambra. Hortitec is een beurs gericht op de tuinbouw, beschermde teelten en intensieve gewassen.

Minas Gerais is na São Paulo de grootste consumentenmarkt van Brazilië. Beide staten zetten in op duurzaamheid en verdere modernisering van de landbouw. De staat São Paulo is het economische hart van Brazilië en Zuid-Amerika. De 2 staten samen vertegenwoordigen een derde van de Braziliaanse economie.

Kansen in de Braziliaanse groente- en fruitsector

Nederland heeft in Brazilië een goede naam op het gebied van uitgangsmaterialen, verwerking, agrologistiek, innovatie en agrotech.

Brazilië is een van de grootste landbouwlanden en de 12e economie van de wereld. De landbouwsector in dit land is volop in beweging. Steeds meer Brazilianen geven de voorkeur aan groente en fruit van hoge kwaliteit. Het primaire doel is dan ook het verhogen van de kwaliteit en het beperken van verliezen in de keten. Dit biedt kansen aan Nederlandse ondernemers in deze sector.

Voor wie?

Deze handelsmissie is interessant voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in duurzame landbouw – met name in de groente- en fruitteelt – en die zaken willen doen in Brazilië.

Waarom meedoen?

In de Braziliaanse landbouwsector is veel behoefte aan kennis. Vooral in de groente- en fruitteelt is kennis nodig van modernisering van de productie, van logistiek (voedselverliezen zijn hoog) en van verduurzaming. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers die in deze sector bezig zijn met innovatie en duurzaamheid.

Deelname aan deze handelsmissie biedt u verschillende voordelen. Ga mee en:

  • Krijg inzicht in de marktkansen van de Braziliaanse groente- en fruitsector, in het bijzonder in de handelsdeelstaten Minas Gerais en São Paulo.
  • Bezoek de Hortitec beurs in Holambra (Sao Pãulo) en vergroot uw netwerk. Kom in contact met potentiële Braziliaanse partners.
  • Pak uw kans om bij te dragen aan, en te profiteren van een snelgroeiende en moderniserende sector in Brazilië.
  • Neem kennis van de potentie van de Braziliaanse landbouwsector en de interesse die er is in Nederlandse expertise.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.