GreenTech 2024: A future vision on Horticulture

Op 11, 12 en 13 juni vindt in Amsterdam de Greentech plaats, Hét tuinbouwtechnologie event waar industrie professionals van de hele wereld elkaar ontmoeten om geïnspireerd te raken, te netwerken, kennis te delen en gewoon zaken te doen. GreenTech is door Topsector T&U aangemerkt als strategische beurs. Binnen deze strategisch beurs programma werken overheid en diverse vertegenwoordigers van de tuinbouwsector onder leiding van AVAG samen.

Doelstelling van dit programma is om Nederland te positioneren bij internationale doelgroepen en Nederlandse kennis en kunde te etaleren als collectief. Zodat connecties worden gerealiseerd waar langdurige samenwerking en zaken tussen Nederlands bedrijfsleven en internationale partijen uit voort vloeit. Activiteiten zijn onder andere:

  • Een netwerk lunch voor inkomende delegaties en Nederlandse partners op het NL Paviljoen op dinsdag 11 juni van 12:00 – 13:30 uur
  • Kennissessies op het vision Stage op dInsdag 11 juni:
    – 10:00 – 10:45 uur – Controlled Environment Agriculture – global developments
    – 11:00 – 11:45 uur – Water Management
  • Netwerksessies in het NL paviljoen:
    – Dinsdag 11 juni – 11.00 uur – Japanse delegatie
    – DInsdag 11 juni – 12:00 – 13:30 uur – Internationale delegatie netwerklunch
    – Dinsdag 11 juni – vandaf 16:30 uur– Ontmoet het combi-track team
    – Woensdag 12 juni – 09:00 – 10:00 uur – Combi-track South-Africa
    – Woensdag 12 Jun1 – 12:00 – 13:00 uur – Canadese delegatie
    – Woensdag 12 Jun1 – 16:00 – 18:00 uur – South-Koreaanse delegatie

Deelname aan bovengenoemde sessies is gratis. Wel dient u in bezit te zijn van een Greentech toegangsbewijs (zie www.greentech.nl).

Daarnaast organiseert Topsector T&U tijdens deze editie van de Greentech een speciaal programma van Synergie Meetups over de toekomst van de sector. Captains of Industry en top-researchers geven hun visie op deze toekomst in drie thema’s:

  • Op weg naar een voedselzekere en circulaire, tuinbouw.
  • Op weg naar een klimaatneutrale tuinbouw.
  • Op weg naar smaakvolle en gezonde tuinbouwproducten

Programma 11 juni 2024 – Towards a climate neutral horticulture

  • Opinion Richard Harrison (Managing Director Plant Science Group | Wageningen UR)
  • Research
    Packaging versus Waste (Public Private Research Program | LWV19245)
    The prisoners dillema of packaging versus waste.
    Ulphard Thoden van Velzen (senior scientist recycling | plastic packaging performance | Wageningen UR)
  • Research
    Mushrooms in circulair Horticulture ((Public Private Research Program |LWV21101)
    Horticulture crops a base for Mushroom Growing
    Alexander van Tuyll (Circular Horticulture | Wagening UR)
  • Discussion
    Discussion on how we can find the balance between foodsecurity and circulairity in Horticulture.

Programma 12 juni 2024 – Towards a foodsecure circulair horticulture

  • Opinion Jan van den Berg (R&D BASFNunhems | Professor Plant Envirogenetics – Maastricht University)
    Jan van de Berg, BASF Nunhems, and proffesor Maastricht University on the question what the steps are needed to make steps in making horticulture climate neutral.
  • Research
    The Green Tulip, movement to zero-impact (Public Private Research Program | LWV22078)
    A next generation of regenerative Tulip cultivation
    Michel Jansen ( Projectleader Groene Tulp | Vertify )
  • Research
    Up- and Underground steering on plant resilience (Public Private Research Program | LWV20141)
    The plant and his rooths as the base.
    Johanna Bac-Molenaar (Researcher Planthealth | Wageningen UR )
  • Discussion
    Discussion on what are the buttons we can turn on to make horticulture climate neutral?

Programma 13 juni 2024 – Towards a tasty & healthy horticulture

  • Opinion Marco Retel, CCO MiFood
    MiFoodt is a startup, entrepeneur, in development over healthy products based on the processing from fruit&vegetables. The question for MiFood in this pitch is “Are there opportunities to maken more “profit” for growers form the great products we produce? And how he thinks this can be done.”.
  • Research
    Garantee of taste of Fruit & vegetables (Public Private Research Program | LWV20138 )
    How can we gaurantee taste for our fruit & vegetables?
    Anne Elings ( Team leader Physiology and Product Quality | Wageningen University & Research
  • Research
    The effect of school gardening on children’s healthy and sustainable eating habits and the requirements for structural implementation; Schoolgardening as a concept to teach eating Healthy Fruit & Vegetables ( Public Private Research Program | LWV21292 )
  • Discussion
    Discussion on how we can make a better “profit” for fruit & vegetables growers as producers of the most healthy food.