Gezocht: ondernemers met innovatieve agrarische technologieën

Met de groeiende impact van klimaatverandering op de voedselvoorziening, is het belangrijk dat we de innovatie in de land- en tuinbouw versnellen. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zet zich in voor duurzame voedselsystemen, in Nederland, Europa en wereldwijd. Daarom lanceren we deze Open Call om innovatieve Nederlandse ondernemers een springplank naar het buitenland te bieden. Daarbij zijn we specifiek op zoek naar innovatieve agrarische technologieën (AgTech) die bijdragen aan duurzame, klimaatslimme en natuurinclusieve voedselsystemen.

Heb jij, jouw team of organisatie een AgTech oplossing die bijdraagt aan de toekomst van duurzame voedselsystemen? En ben je klaar om je kansen in België, Duitsland, Frankrijk of Scandinavië (verder) te ontdekken, samen met ons? Dan zien we jouw inzending graag tegemoet!

De uitdaging

Klimaatverandering wordt steeds zichtbaarder en heeft een steeds grotere impact op de wereldvoedselvoorziening. Verdroging en verzilting, opgevolgd door extreme regenval en overstromingen, tasten de bodem en biodiversiteit aan. Gezien de toenemende druk van klimaatverandering en de groeiende wereldbevolking, speelt innovatieve agrarische technologie steeds belangrijkere rol in het waarborgen van de toekomstige voedselvoorziening.

Nederland staat wereldwijd bekend om zijn sterke positie in de AgTech-sector. Met toonaangevende agrarische kennisinstellingen en een sterke focus op innovatie, hebben we een florerend AgTech-ecosysteem ontwikkeld. Hieruit volgt dat startups en gevestigde bedrijven in naburige landen met interesse kijken naar Nederlandse AgTech innovaties.

Deze Open Call dient als lanceerplatform voor vooruitstrevende ondernemers die zich op een internationale, open en vernieuwende manier willen inzetten voor toekomstbestendige landbouw. Onze focus ligt op het verkennen, stimuleren en valideren van internationale toepassingen van Nederlandse innovaties in de agrarische technologie om hun potentieel op de wereldmarkt te bepalen. Via deze Open Call bieden we innovatieve ondernemers grensverleggende kansen in België, Duitsland, Frankrijk of Scandinavië.

Lees meer