Farming the Future: cocreating a better future @GreenTech

vrijdag, 13 november, 2020

De Nederlandse tuinbouw heeft zich van 20 t/m 22 oktober op de Greentech Life & Online gepresenteerd aan meer dan 6.300 (inter)nationale deelnemers. Onder de vlag ‘Farming the Future: cocreating a better future’ maakten de deelnemers via een paneldicsussie met internationale tuinbouwexperts en een virtuele stand kennis met de veelzijdigheid van de tuinbouw. Deze presentatie op de Greentech is gefinancierd door RVO.nl met middelen uit het ‘Strategische Beurs Programma’ van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U).

De keynote is verzorgd door  Michiel van Erkel, directeur Internationaal van het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit (LNV). Het panel gaf vervolgens zijn visie op co-creatie van een betere toekomst door internationale samenwerking. De Greentech is de grootste internationale beurs als het gaat om tuinbouwtechnologie en biedt een uitstekend podium om de Nederlandse tuinbouw te profileren. Tijdens de opening van Greentech was er ook een digitale ontmoeting tussen Jaap Bond, Boegbeeld van Topsector T&U, en Mariam bint Mohammed Saeed Hareb Almheiri, minister van Voedselzekerheid van de Verenigde Arabische Emiraten. 

Het kernteam Horti ‘Road to Duabia Expo’ en de branche-organisatie AVAG zijn de uitvoerders van deze strategische beursinzet tijdens Greentech. De komende maanden zullen nog een aantal specifieke landen of regio’s sessies georganiseerd worden. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met Angelique de Wit. 

Binnen de Topsector T&U zijn strategische beurzen een belangrijk middel om de sector aan het buitenland te laten zien, top-of-mind te houden én relevante ontmoetingen voor Nederlandse bedrijven te faciliteren. In 2021 is de inzet van de tuinbouw op de volgende beurzen: Greentech (juni), de GFIA in Abu Dhabi (maart), de Fruit Logistica Berlijn, de PMA in de VS en de Fruit Attraction in Madrid.