Expo 2020 Dubai open: eerste wereldtentoonstelling in Golfregio

Na uitstel van ruim een jaar vanwege het coronavirus opent Expo 2020 Dubai deze week voor het eerst de deuren voor bezoekers. Deze wereldtentoonstelling wordt gehouden van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Het is de eerste wereldtentoonstelling in het Midden-Oosten. Onder het thema ‘Connecting minds, creating the future’ presenteren 191 deelnemende landen ideeën, innovaties en technologieën, waaronder Nederland. Naar verwachting zullen miljoenen mensen de komende zes maanden de expo bezoeken.

In het Nederlandse paviljoen met als thema ‘Uniting Water, Energy and Food’ kunnen bezoekers en bedrijven ervaren wat Nederland te bieden heeft op het gebied van water, duurzame energie en voedselzekerheid, zegt minister Tom de Bruijn van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking: ‘Daarmee spelen we in op de ambitie van de landen in de Golfregio. Zij willen afstappen van olie en gas, lokaal meer voedsel willen produceren en proberen klimaatverandering op te vangen. Nederlandse bedrijven, overheden en kennisinstellingen hebben de kennis en kunde om hier een bijdrage aan te leveren.’

Op 1 oktober is er in het Nederlandse paviljoen een stakeholders evenement voor de aanwezige partners in Dubai ter ere van de opening. Een impressie van het evenement kunt u later terugkijken op Virtual.DutchDubai.