Economische missie agri-tech in Brazilië

Heeft u een innovatieve oplossing op het gebied van landbouw of tuinbouw? En bent u benieuwd naar uw zakelijke kansen in Brazilië? Ga dan van 29 januari tot en met 2 februari 2023 mee op economische missie naar twee belangrijke deelstaten van Brazilië: Minas Gerais en São Paulo.

Brazilië is een van de grootste landbouwlanden ter wereld. Het land staat momenteel voor grote uitdagingen op het gebied van verduurzaming van de sector. Er is veel vraag naar Nederlandse kennis, agrologistiek, uitgangsmaterialen, kasbouw, circulaire landbouw, technologie en logistieke oplossingen.

Minas Gerais is na São Paulo de grootste consumentenmarkt van Brazilië. De staat São Paulo is het economische en innovatieve hart van Brazilië en Zuid-Amerika. De 2 staten samen vertegenwoordigen een derde van de Braziliaanse economie. Minas Gerais en São Paulo kenmerken zich door een zeer diverse landbouwsector. De kwaliteit van groenten en fruit wordt steeds belangrijker voor Brazilianen.

Voor wie?
Deelname aan deze missie is interessant voor Nederlandse agri-tech bedrijven en kennisinstellingen met innovatieve oplossingen, en die interesse hebben in zakendoen en samenwerken met Brazilië. De missie is specifiek gericht op bedrijven die zich bezighouden met:

  • handel in groenten en fruit;
  • productie/levering van teeltmateriaal of plantgoed (en zaden) voor plantaardige productie;
  • productie/levering van apparatuur voor groenteproductie en behandeling, koelhuizen, sorteer- en verpakkingsoplossingen;
  • productie/levering van duurzame gewasbeschermingsmiddelen;
  • productie/levering van agrarische technologie digitale systemen en adviesdiensten voor
  • agri/landbouw (remote sensing, processing van satelliet data) voor de productie van groente en fruit;
  • ondersteunende sectoren zoals water, energie en logistiek.

Meer informatie