AI & Gezondheid: kansen voor T&U?

Op dinsdag 12 november verzamelden zich zo’n 50 stakeholders uit de tuinbouw op Brightlands Campus Greenport Venlo voor de IMPACT MeetUp ‘AI en gezondheid: kansen voor T&U’. Hoe kun je AI inzetten om het gezondheidsprofiel van tuinbouwproducten te versterken?

Bij de opening liet moderator Glenn van der Burg zien hoe simpel het is een chatbot te maken die je vragen kunt stellen over bijvoorbeeld ‘Waarom is het gezond om groenten & fruit te eten’? Dit met al aanwezige digitale, gevalideerde bronnen zoals Veggipedia en het Voedingscentrum. Er waren presentaties van Jan van de Berg van Maastricht University, voedingswetenschapper Alie de Boer van het Food Claims Research Centre, Frank Thuijsman van Maastricht University, Fenna Sonnemans van Innerbudies en Anne Marie Borgdorff van het GroentenFruit Huis. Benieuwd naar hun presentaties? Kijk op www.impacttu.nl

Vervolgens gingen de deelnemers aan de slag om te kijken hoe AI kan helpen de website te verbeteren. Dat kan bijvoorbeeld door op basis van groente en fruit in je koelkast een recept te genereren of een website die via spraak de consument kan adviseren. Lees hier het hele verslag.