Acht internationale delegaties en 250 gasten aanwezig tijdens glastuinbouw netwerkdiner in Westland

Op maandagavond 12 juni werd in het World Horti Center in Naaldwijk een groot glastuinbouw netwerkdiner georganiseerd. Maar liefst 250 gasten, waaronder verschillende internationale delegaties, overheden en vooraanstaande bedrijven uit de glastuinbouw, gingen met elkaar in gesprek over innovaties, mogelijkheden tot samenwerking en kansen binnen de internationale glastuinbouw.

Deze internationale delegaties zijn in ons land om een bezoek te brengen aan GreenTech, de internationaal toonaangevende tuinbouwtechnologiebeurs in de RAI Amsterdam (13 t/m 15 juni). Een unieke kans om een groot netwerkevenement als dit te organiseren op een plek die straks een belangrijk onderdeel wordt van de Flora Campus Westland. Het terrein rondom het World Horti Center moet de komende jaren plaats gaan bieden aan woningen, maar ook scholen en bedrijven die het gebied tot een broedplaats van innovatie in de glastuinbouw maken.

Wethouder Pieter Varekamp van de gemeente Westland: “Met deze bijeenkomst hebben we onze innovatiekracht en duurzaamheidsambities van ons glastuinbouwcluster kunnen laten zien. Ik vind het geweldig dat vele internationale overheidsdelegaties en bedrijven uit de glastuinbouw aanwezig waren in het hart van de glastuinbouw.

De delegaties bezoeken Nederland onder meer op uitnodiging van de samenwerkende tuinbouworganisaties waaronder Dutch Greenhouse Delta, een organisatie die de Nederlandse tuinbouw internationaal promoot. Mirjam Boekestijn, CEO van DGD vertelt: “Samen met onze partners ontvangen we potentiële handelspartners uit Kazachstan, China, India en de Golfregio. Het werd vanavond weer bevestigd dat de urgentie voor food safety en food security hoger dan ooit is; een mondiale uitdaging waar het Nederlandse cluster écht het verschil in kan maken. Dit netwerkdiner was een geweldige start van een week waarin we langdurige samenwerking tussen het Nederlandse cluster en de inkomende delegaties stimuleren.”

Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit was mede-gastheer deze avond. Ralf van de Beek die Agribusiness binnen het ministerie in zijn portefeuille heeft, roemt de samenwerking om tot dit resultaat te komen. “Dankzij voortdurende innovatie zijn we in staat oplossingen te bieden voor wereldwijde uitdagingen. Maar we doen dat altijd in samenwerking met onze partners; net als deze ontvangst. Het diner is georganiseerd door de gemeente Westland, Dutch Greenhouse Delta, World Horti Center, Greenport West-Holland, het ministerie van LNV, Innovation Quarter, Topsector Tuinbouw&Uitgangsmaterialen en AVAG. Kortom, een gezamenlijke inspanning die uniek is.”

12062023 – naaldwijk, europa, WHC, World Horti Centre, Networking Diner Gemeente Westland © Thierry Schut iov T Moesker