26 november: webinar Learning Communities

woensdag, 18 november, 2020

De Nederlandse Topsectoren, NWO en Regieorgaan SIA stimuleren de ontwikkeling van learning communities door andere een netwerk van onderzoekers, beleidsmakers en praktijkmensen tot stand te brengen. Op donderdag 26 november delen zij kennis en inzichten tijdens het webinar Learning Communities van 15.00 tot 17.00 uur. 

In een Learning Community werken bedrijven, onderwijsinstellingen en onderzoeksintstellingen nauw samen en wordt leren, werken, innoveren en onderzoeken optimaal aan elkaar verbonden. Dit is nodig om de maatschappelijke vraagstukken van Nederland te beantwoorden. Doekle Terpstra (Voorzitter Techniek Nederland en Adviescommissie Meerjarig Onderzoeksprogramma Learning Communities) opent het webinar en benadrukt het belang van leer-werk-innovatie verbanden. Daarna gaan we dieper in op de totstandkoming en verdere uitbouw van het netwerk. En hoe dit de kennisontwikkeling, -deling en -toepassing rond het onderzoeksprogramma Learning Communities versterkt. Tijdens dit webinar zal er ook ingegaan worden op de call ‘Human Capital: Learning communities als innovatieversneller‘ van NWO.  Deze call verwerft fundamentele en praktijkgerichte kennis over de bijdrage van learning communities aan het versnellen van innovatie. Het onderzoek richt zich op learning communities binnen Energietransitie & Duurzaamheid, Gezondheid & Zorg en/of ICT. 

Wil jij je kennis over Learning Communities breder beschikbaar maken? En/of leren van de praktijkervaringen van anderen? Neem dan deel aan dit webinar! Kijk voor meer infomartie op de website van Regieorgaan SIA. Aanmelden kan bij eric.keizer@regieorgaan-sia.nl.