16 oktober: World Food Day

woensdag, 9 september, 2020

Iedereen toegang tot voldoende, voedzaam en veilig voedsel én honger de wereld uit. Dat is de ambitie! Gelukkig zetten veel mensen zich hier dagelijks voor in. Op 16 oktober 2020 is het World Food Day, dé dag om extra aandacht te vragen voor dit onderwerp. En jij kan meedoen!

Volg de liveshow op 16 oktober
Kijk mee met de World Food Day Show en kom in actie. Schakel vrijdagmiddag 16 oktober vanaf 16.00 uur in voor een spraakmakende liveshow boordevol experts, voedselveranderaars, chefs én een online bioscoop. Met een inhoudelijk en inspirerend programma bespreken we welke oplossingen er zijn om goed en gezond voedsel voor iedereen toegankelijk te maken.

Meld je aan voor deze bijzondere editie en kijk via worldfoodday.nl mee vanaf de bank of (thuis)kantoor!  Kijk hier voor meer informatie.

Waarom World Food Day?
World Food Day is in 1979 uitgeroepen door de Verenigde Naties, het is dé dag waarop er internationaal aandacht wordt besteed aan voldoende, voedzaam en veilig voedsel voor iedereen. 

Met de Sustainable Development Goals is internationaal de ambitie uitgesproken dat iedereen op de wereld in 2030 toegang zou moeten hebben tot voldoende goed voedsel. Wereldwijd zijn er ruim 2 miljard mensen voor wie dat nu nog niet vanzelfsprekend is. En ook de coronacrisis heeft nog eens extra duidelijk gemaakt hoe kwetsbaar onze voedselsystemen zijn. Slimme oplossingen zijn dan ook hard nodig om de internationale ambities waar te kunnen maken.