15 juni: kennissessie ‘Waterverrijkende technologieën voor de glastuinbouw: wat zijn de kansen en uitdagingen?’

Water wordt steeds vaker als groeimedium gebruikt in de (glas)tuinbouw. Daarnaast streven we naar een gesloten watersysteem oftewel een circulaire waterhuishouding zonder (vervuild) restwater. Maar hier ligt ook de uitdaging: hoe benut je de nutriënten optimaal zodat je weerbare planten en een hogere opbrengst krijgt

Op donderdag 15 juni organiseert de Water Alliance in samenwerking met de Topsectoren T&U en Water & Maritime een kennissessie over waarin onder andere Pieter Vlaar van Vertify een korte introductie geeft over nanotechnologie in de (glas)tuinbouw. Locatie: GreenTech – RAI Amsterdam.

Tijdens deze kennissessie wordt gekeken naar verschillende technieken die één ding gemeen hebben: ze richten zich op het verrijken van water. Maak bijvoorbeeld kennis met ‘nano-bubbels’. U hoort wat deze belangrijke ontwikkeling is en wat het effect het heeft op de plant, de opbrengst, de ziektedruk en het milieu. En hoe draagt het bij aan een meer circulaire waterhuishouding, meer hergebruik van water en minder lozen?

Programma

11:10 uur   Inloop
11.15 uur   Welkom Jan Broos, Broos water
11:20 uur   Introductie Pieter Vlaar, Vertify, over nanotechnologie
11:30 uur   Presentaties van bedrijven 
11:50 uur   Discussie en vragen uit de zaal
12:00 uur   Afsluiting 

Deelnemen

Dit event vindt plaats tijdens de GreenTech in RAI Amsterdam. Om de sessie te kunnen bezoeken, heeft u een ticket nodig voor de beurs. Kaarten voor de beurs zijn hier te koop. De sessie zelf is gratis. De kennissessie vindt plaats in het Technology Theater.