12 t/m 16 september: Zachtfruit Handelsmissie aan Turkije

De zachtfruitsector in Turkije, met name blauwe bessen, ontwikkelt zich sterk. Er zijn investeerders die ernaar uitkijken om in deze sector te investeren. Bent u actief in de handel van deze producten of bent u producent van uitgangsmateriaal? Neem dan deel aan de handelsmissie naar Turkije, de twee belangrijkste productiegebieden van blauwe bessen: Bursa en Antalya. De handelsmissie vindt plaats van 12 tot 16 september 2022. Ga mee en draag bij aan de mogelijkheden van deze belangrijke sector.

De handelsmissie begint met een zakendiner in Istanbul. De volgende dag zal een van de belangrijkste locaties voor de productie van blauwe bessen in Bursa worden bezocht. De Exporters Union van Bursa zal een matchmakingsessie met hun leden organiseren. Tijdens het bezoek aan Bursa wordt een veldprogramma van een halve dag georganiseerd aan een of twee grote producenten.

De volgende stap van het programma zal in Antalya zijn (mediterrane kust van Turkije), dat wordt beschouwd als het centrum van de tuinbouw van Turkije. Samen met Kamer van Koophandel in Antalya en Exporteurs Unie ontmoet u producenten en potentiële investeerders in deze sector. Ook hier staat weer een veldbezoek van een halve dag op het programma.

Kansen in de Turkse zachtfruitsector

Turkije is een belangrijk landbouwland voor veel producten en staat in de top 10 van landen ter wereld. De zachtfruit sector is een relatief nieuwe sector en er is toenemend interesse om in deze sector te investeren. Er is vraag naar uitgangsmateriaal, kennis en handel. Turkije wordt beschouwd als een knooppunt van voedselhandel tussen Europa en het Midden-Oosten, evenals tussen de Kaukasische landen.

Voor wie?

Deze handelsmissie is interessant voor Nederlandse ondernemers/ kwekers/ handelaars/ consultants die actief zijn in zachtfruit sector en die zaken willen doen in Turkije.

Deelname en kosten

Meld u aan voor de handelsmissie naar Turkije door een mail te sturen naar ank-lnv@minbuza.nl. De uiterste aanmelddatum is 1 juli 2022. De voertaal is Engels.

Deelname kost € 200 exclusief btw per organisatie. De prijs is inclusief deelname aan de collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer, het transfer van en naar het vliegveld en lokale ondersteuning door de organisatie. De reis (vlucht ticket Amsterdam/ Istanbul/ Amsterdam en Istanbul/ Antalya /Istanbul)- en verblijfkosten (hotel) zijn voor eigen rekening. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten. Het LNV Team zal een voorstel doen voor een reisarrangement met geschikte hotels en vluchten. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het boeken van hun reis, verblijf.