1 juli: event Greenhouse Technology as a Service

zaterdag, 13 juni, 2020

Op 1 juli organiseren Avag, Hortivation en Rotterdam School of Management het Greenhouse Technology as a Service event. Laat u inspireren door de kansen en mogelijkheden van servitization! Dit hybride event zal zowel op locatie in het Arts Centre Delft (met gemaximeerd aantal bezoekers, conform de richtlijnen) als online te volgen zijn.

Programma   
15:30 uur Inloop
16:00 uur Welkomstwoord Annie van de Riet, voorzitter AVAG
16:10 uur Jan van den Ende en Dirk Deichmann
Hoogleraar Horticultural Innovation / Universitair hoofddocent Innovatiemanagement aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM)

Nieuwe verdienmodellen via servitization?
Servitization is in veel sectoren de katalysator van innovaties en nieuwe verdienmodellen. Ook voor toeleveranciers in de tuinbouwsector biedt servitization kansen! Servitization houdt in dat in toenemende mate diensten worden geleverd als aanvulling op producten, of dat producten zelfs geheel als dienst worden geleverd en de klant volledig ontzorgd wordt. De sprekers zullen vooral op de strategische aspecten in gaan:

  • Waarom zouden toeleveranciers in de tuinbouwsector deze trend volgen?
  • Welke efficiëntievoordelen biedt servitization? Kunnen we door servitization wegblijven van commoditization (goedkope concurrentie)?
  • Wat betekent servitization voor de mogelijkheden om producten en diensten te kopiëren?
  • Servitization is geen oplossing voor elke situatie, maar hangt af van de markt, de concurrentie en je strategie. De vraag is: wanneer wel, en wanneer niet?

17:00 uur Borrel (optioneel)
18:00 uur Einde

Datum: 1 juli
Locatie: Arts Centre Delft, Rotterdamseweg 205, 2629 HD te Delft
Deelname: live of online via Zoom (de link ontvangt u een week voor het event)

Meer informatie en aanmelden