Samenwerken aan innovatie (EIP) digitalisering

Draagt uw project bij aan innovatie en digitalisering in de landbouw? En wilt u het project uitvoeren in samenwerkingsverband? U kunt dan subsidie krijgen. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, hoort het project bij het netwerk Europees Innovatie Partnerschap (EIP). Dit netwerk bestaat om te leren van elkaars projecten.

Startdatum: donderdag 15 augustus 2024 09:00
Einddatum: vrijdag 20 september 2024 17:00
Budget per project: € 125.000 tot maximaal € 500.000
Totaal budget: € 8.460.000

Voor wie?
Deze subsidie is voor samenwerkingsverbanden die een project uitvoeren. Het project gaat over innovatie voor een duurzame en toekomstbestendige landbouw. En draagt bij aan het sterker maken van de natuur en creëren van een leefbaar platteland. De aandacht ligt hierbij op digitalisering.

Wat is een verbonden product of dienst?
Tijdens uw project gebruikt u een bestaand (digitaal) verbonden product of dienst. Of u ontwikkelt een product of dienst als onderdeel van uw project. Een digitaal verbonden product verzamelt, genereert of ontvangt gegevens over het gebruik van het product. Of over de omgeving waarin het product wordt gebruikt. Ook kan het product gegevens verzenden via een elektronische communicatiedienst. Denk aan een melkrobot die de melk van de koe analyseert en de informatie omzet in gegevens.
Een verbonden dienst is aan een product verbonden om bepaalde functies uit te kunnen voeren. Denk aan de software die de gegevens van de melkrobot verzamelt. Daarna vertaalt de software de gegevens naar makkelijk te begrijpen informatie en advies voor de landbouwer.

Samenwerkingsverband en projecten
In het samenwerkingsverband zitten minimaal 3 partijen. Dit zijn in ieder geval een gegevenshouder, gegevensgebruiker en gegevensontvanger. Een van deze partijen is ook een landbouwer.

Meer informatie en aanvragen