Winnaar Topsector TU White Paper Challenge bekend

maandag, 28 oktober, 2019

Welke wereldwijde trends veranderen de Nederlandse tuinbouw? En hoe kan de tuinbouw hier slim op inspelen? Deze vragen stonden centraal in de White Paper Challenge, die Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) dit jaar voor de tweede keer organiseerde.

Uit alle inzendingen koos een deskundige en onafhankelijke jury onder leiding van prof.dr.ir. Jan van den Ende (professor Technologie en Innovatie aan de Erasmus Universiteit en hoogleraar Horticultural Innovation) het essay van Peter van der Sar als winnaar, met eervolle vermeldingen voor het werk van Wouter Verkerke en Bernard Nanninga, die op een gedeelde tweede plaats eindigden. Van der Sar wint hiermee een geldbedrag van € 1.500.

De jury over de inzending van Peter van der Sar:
Het essay schetst de noodzaak van een transitie naar een meer toekomstbestendige tuinbouw, en bespreekt de noodzakelijke veranderingen in het kennis- en innovatiesysteem, zoals een grotere rol van startups, meer kennisuitwisseling met andere sectoren, etc. De auteur maakt op een overtuigende manier gebruik van deels persoonlijke observaties van discussies over ontwikkelingen in de tuinbouw en de wereld in het algemeen, zoals het World Economic Forum.’

Bekijk de drie bekroonde inzendingen: