Visuele attractie van plaaginsecten: een fundamentele stap voor optimale monitoring en mass-trapping

PROJECTINFORMATIE
Projectnummer: KV1605 075
Thema: Duurzame Plantaardige Productie
Looptijd: 2017 - 2021
Budget publiek: € - 
Budget privaat:  € - 
Projectleider:   Coby van Dooremalen / coby.vandooremalen@wur.nl
Kennisinstelling: Wageningen UR

SAMENVATTING
In dit project wordt de meerwaarde van visuele aspecten onderzocht in combinatie met geschikte valmaterialen en aantrekkelijke geurstoffen voor 2 belangrijke plagen: Californische trips en de behaarde wants.
Door het begrijpen en beter benutten van de visuele aspecten van valsystemen zal een aanzienlijk groter deel van de insecten op deze vallen landen. Daarmee worden valsystemen van plaaginsecten betrouwbaarder, het detectieniveau van de plagen hoger (gevoeliger: bij lage plaagdruk wordt aanwezigheid eerder vastgesteld) en de mogelijkheden om deze vallen te gebruiken voor onder meer mass-trapping groter. Deze vallen zullen leiden tot een reductie in middelengebruik. Het onderzoek sluit aan op het doel om te komen tot een land- en tuinbouw die nagenoeg emissie- en residuvrij produceert in robuuste systemen met een sterk verminderde afhankelijkheid van chemische gewasbeschermingsmiddelen.

VOORTGANG 2017
Bekijk hier de voortgangsrapportage 2017 van Visuele attractie van plaaginsecten: een fundamentele stap voor optimale monitoring en mass-trapping.

VOORTGANG 2018
Bekijk hier de voortgangsrapportage 2018 van Visuele attractie van plaaginsecten: een fundamentele stap voor optimale monitoring en mass-trapping.

VOORTGANG 2019
Bekijk hier de voortgangsrapportage 2019 van Visuele attractie van plaaginsecten: een fundamentele stap voor optimale monitoring en mass-trapping.