Virtuele handelsmissie Golfregio – 22 maart t/m 1 april 2021

maandag, 1 maart, 2021

Heeft u innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de sectoren water, energie of voedsel? En wilt u zakendoen en contacten op- of uitbouwen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) of Oman? Neem dan van 22 maart tot en met 1 april deel aan deze virtuele handelsmissie met Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW en Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland, zijn de zakelijk missieleiders. Deze missie is volledig digitaal. U hoeft dus niet te reizen, maar kunt beide landen in één keer virtueel bezoeken. Jaap Bond, boegbeeld van Topsector T&U, is trackleader van het onderdeel agri & food. 

Voor wie?
Deelname kan interessant zijn voor bedrijven en kennisinstellingen uit Nederland en de Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied. Het gaat om organisaties die actief zijn in de volgende sectoren:

Voedsel
De focus van de missie ligt op:

  • agri & food
  • tuinbouw & uitgangsmaterialen

Lees meer over de kansen in deze sector.

Daarnaast is de missie interessant voor de sectoren water (watermanagement, drinkwatertechnologie, afvalwatertechnologie) en energie (hernieuwbare energie, schone energietechnologieën, offshore energie en de energietransitie), n deze sector.

De missie richt zich op bedrijven en kennisinstellingen die:

  • een beeld willen krijgen van de kansen en mogelijkheden in de VAE en Oman;
  • een netwerk in deze landen willen opbouwen of hun netwerk willen vergroten;
  • hun expertise willen delen om samen met partners in de regio een bijdrage te leveren aan de aanpak van de uitdagingen in de genoemde 2 landen.

EXPO Dubai 2021
Deze virtuele handelsmissie is ook de ideale opstap voor deelname aan de EXPO Dubai 2021. Vanaf oktober 2021 neemt Nederland deel aan de EXPO Dubai: de eerste wereldtentoonstelling in de Golfregio. 6 Maanden lang presenteert ons land zich in deze dynamische regio onder het motto 'Uniting water, energy and food'. Deelname aan deze expo biedt Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen verschillende mogelijkheden om hun netwerk met de landen in de Golfregio te versterken. Ook vergroot het hun zakelijke kansen.

Kijk voor meer informatie op www.RVO.nl