Uitnodiging 14 maart Nationaal Tuinbouwcongres met minister Carola Schouten van LNV

dinsdag, 26 februari, 2019

Op donderdag 14 maart is het Nationaal Tuinbouwcongres met minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Tijdens dit congres staat het eerste Tuinbouwakkoord centraal, waarin de gehele sector werkt aan een gemeenschappelijk doel: een vitale en toonaangevende Nederlandse tuinbouwsector die is voorbereid op de toekomst.

Minister Schouten tekent tijdens het congres samen met alle partners dit akkoord, dat een opmaat is tot een actieplan waarin de sector samenwerkt op thema’s als klimaatneutrale tuinbouw, modernisering productieareaal, gezonde planten/ gezonde mensen, verslogistiek, innovatie, arbeidsmarkt & scholing en internationalisering. U hoort deze middag meer over de concrete acties, projecten en afspraken die bij dit akkoord horen. 

Bergbeklimmer Katja Staartjes is de 1e Nederlandse vrouw op de Mount Everest. Zij neemt u tijdens het congres mee op een expeditie vol spanning en ontberingen, en vertelt hoe je - juist door samenwerking - de top kunt bereiken! Wat kan de tuinbouwsector van haar leren? Immers, om de ambities en doelen samen te realiseren, wordt veel van de onderlinge samenwerking gevraagd.

Vier tuinbouwondernemers laten aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe ze op hun eigen bedrijf bezig zijn met onder andere circulaire bloembollenteelt, moderne glastuinbouw, duurzame handel en de waarde van gezonde producten, en wat zij belangrijk vinden in het Tuinbouwakkoord.

Bent u er ook bij? We hebben plek voor 200 gasten, dus geeft u zich snel op!

Programma

13.15 uur  Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur  Welkom door Paul Koppert, directie Koppert Biological Systems.
                 Interview met Jaap Bond, voorzitter Greenports Nederland en Niek Jan van Kesteren, voorzitter Greenport Holland over het belang van het Tuinbouwakkoord.
                 Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geeft haar visie op de sector en het Tuinbouwakkoord.
14.30 uur  Ondertekening Tuinbouwakkoord.
                 Pitches van vier tuinbouwondernemers.
15.10 uur  Op expeditie met bergbeklimmer Katja Staartjes, de 1e Nederlandse vrouw op de Mount Everest.
15.50 uur  Afsluiting programma en start netwerkborrel.

WAAR
Koppert Biological Systems     
Veilingweg 14     
2651 BE Berkel en Rodenrijs

WANNEER
donderdag 14 maart 2019

TIJDSTIP    
inloop vanaf 13.15 uur
start programma 14.00 uur

ENTREE
aanmelden verplicht