T&U project Fruit 4.0 is genomineerd voor de Computable Awards 2018

woensdag, 13 juni, 2018

Het project Fruit 4.0 is genomineerd voor de Computable Awards 2018  in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB, dé belangrijkste ICT-prijs van Nederland die wordt toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden op ICT-vlak.

FRUIT 4.0 is een project binnen innovatiethema High Tech & Digitale Transformatie van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U). In dit project praten fruittelers en techniekbedrijven met elkaar over automatisering en digitalisering in fruitteelt. Kortom, fruitteelt in de wereld van internet overall, robots, sensoren. De inzet van technologie in de toekomst moet zorgen voor emissiebeperking, opbrengstverbetering en arbeidsbesparing in de boomgaard. 

De jury was enthousiast over het project Fruit 4.0. "Door de samenwerking tussen verschillende partijen wordt het mogelijk dat relatief kleine bedrijven in de fruitteelt gebruik gaan maken van moderne technologie zoals kunstmatige intelligentie, big-data en sensortechnologie. Daarnaast worden de kosten laag gehouden door de inzet van standaard hardware, zoals een Kinect-camera voor het scannen van bloesem. En het feit dat dit project met inzet van hightech ict tot duurzamere fruitproductie leidt, met minder gebruik van bestrijdingsmiddelen, maakt dit project een terechte genomineerde in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB". 

Op 30 oktober 2018 worden de winnaars bekend gemaakt voor de Computable Awards 2018.