Save the date voor Life Sciences with Industry workshop van 8 t/m 12 november

dinsdag, 6 april, 2021

NWO organiseert samen met het Lorentz Center van 8 tot en met 12 november de workshop Life Sciences with Industry, waarin het bedenken van innovatieve oplossingen voor wetenschappelijk uitdagende en commerciële bedrijfscases centraal staat. Het doel is om samenwerking en kennisuitwisseling tussen wetenschap en bedrijfsleven te stimuleren. Wetenschappers en onderzoekers uit zowel de academische wereld als het bedrijfsleven werken een week lang nauw samen om originele oplossingen te vinden voor uitdagende industriële problemen.

Deelnemen met uw bedrijfscasus?
De workshop biedt uw bedrijf een week de tijd om samen met een team van toegewijde onderzoekers uit verschillende sectoren van de levenswetenschappen aan de problemen in uw voorgestelde casus te werken. Deze teams integreren academische kennis uit verschillende takken van de levenswetenschappen, waaronder moleculaire en cellulaire biologie, biofysica, genetica, bio-informatica, statistiek, systeembiologie, biochemie en bio-engineering, en zorgen ervoor dat problemen vanuit verschillende invalshoeken worden benaderd. Het doel is om met nieuwe inzichten tot een concrete praktische oplossing of nieuwe inzichten en ideeën te komen. Bovendien zal deelname het academische netwerk van uw bedrijf versterken, wat leidt tot mogelijke nieuwe samenwerkingsprojecten en partners, terwijl u de kans krijgt om potentiële werknemers te ontmoeten. De deadline voor casussen is 30 april 2021. Kijk hier voor meer informatie.

Deelnemen in één van de teams?
Wil jij je horizon verbreden en kennis maken met het bedrijfsleven? Dan is dit de workshop voor jou! Tijdens deze workshop maak je kennis met het bedrijfsleven door te werken aan een bedrijfscasus. Samen met het bedrijf nemen jullie het probleem door en ga je met je team aan de slag. Door samen te werken met andere onderzoekers uit verschillende levenswetenschappen disciplines bereidt je je netwerk uit en ervaar je werken vanuit een team met een gezamenlijke missie. Inschrijving voor de workshop verloopt via het Lorentz Center. Hier vind je ook meer informatie over de bedrijven en het programma.

Meer informatie over deze workshop is te vinden op de website van het Lorentz Center of download de uitnodiging (Engels).