Ontmoet de agrifood- en tuinbouwsector tijdens de CROP Innovation & Business-conferentie

donderdag, 4 april, 2019

Van 14 tot en met 16 april 2019 vindt de halfjaarlijkse CROP Innovation & Business-conferentie plaats bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. Tijdens deze conferentie staan de meest invloedrijke trends die van invloed zijn op gewasinnovatie en waardeketenstrategieën centraal, zoals indoor farming, whole genome sequencing, kunstmatige intelligentie, precisielandbouw, consolidatie, economische groei en duurzaamheid.

Het doel van de conferentie is om te inspireren, samenwerking en innovatie te initiëren en een open uitwisseling van informatie te bevorderen. Elementen zoals innovator pitches van startups en de betrokkenheid van jonge wetenschappers en ondernemers maken deel uit van het programma. Dit jaar ligt de focus van de conferentie op innovatie en samenwerking in de plantenveredeling voor duurzame landbouw.

De conferentie begint met een speciaal openingsprogramma voor de zondagavond, met drie sprekers die zich bezighouden met verschillende onderwerpen:

  • Peter Eckes , president van BASF Bioscience Research, zal vertellen hoe digitalisering en kunstmatige intelligentie de landbouw zullen transformeren.
  • Beat Späth , directeur voor landbouwbiotechnologie EuropaBio zal de gevolgen bespreken van het goedkeuringssysteem van de Europese Unie voor GGO's.
  • Clive Gristwood , executive vice-president van R & D voor Foods & Refreshment Unilever zal spreken over de waarde en verantwoorde en duurzame voedselvoorzieningsketen.

Daarnaast zal er een pannel zijn met vertegenwoordigers van de International Seed Federation, Bioseed, EuropaBio, KeyGene, Royal van Zanten en Corteva Agriscience, die zullen reflecteren over de impact van het regelgevingslandschap op de zaadindustrie, waardeketen en de samenleving. Bezoek de Crop Innovation & Business- website voor meer informatie over het programma en aanmelden.

Posterwedstrijd voor studenten, net-afgestudeerden en postdocs
Tijdens de conferentie wordt er een posterwedstrijd georganiseerd om studenten, net-afgestudeerden en postdocs de gelegenheid te geven om hun onderzoek te presenteren aan een internationaal publiek uit de agrofood- en tuinbouwsector. De poster kan ingediend worden bij Leon Mur via leon.mur@cropib.com.
De indieners van de posters krijgen tijdens de conferentie 5 tot 7 minuten om hun onderzoek te presenteren aan een jury. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de slotceremonie van de CROP Innovation & Business-conferentie. Lees meer over de voorwaarden van de posterpresentatie.