Nationale informatie bijeenkomst Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI-JU)

dinsdag, 8 mei, 2018

Op woensdagmiddag 16 mei 2018 organiseert RVO.nl samen met de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) een nationale informatiebijeenkomst over de calls van 2018 van het Bio-Based Industries Joint Undertaking in Den Haag (Bezuidenhoutseweg 73). U kunt zich nu aanmelden voor deze bijeenkomst.

Het BBI-JU is een publiek private samenwerking tussen de EU en het Bio-based Industries Consortium (BIC) onder het Europese onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020. Het BBI JU programma is vier jaar geleden gestart en momenteel lopen er diverse interessante onderzoeks- en demonstratieprojecten met veel Nederlandse partijen. Ook komend jaar zijn er interessante topics, zoals een onderzoeksproject gericht op afbreekbare biobased verpakkingen, een demonstratieproject over het winnen van duurzame grondstoffen uit gemengd stedelijk gft-afval en afvalwater en een flagship op grootschalig produceren van biobased polymeren.

Naast een presentatie door Dieter Brigitta (project manager BBI JU) over de BBI-JU call topics van 2018, zal professor Johan Sanders (WUR) de bijeenkomst starten met zijn visie op de biobased economy en delen Nederlandse deelnemers aan eerdere BBI-calls hun praktijkervaringen met u. Daarnaast worden ook kort andere interessante Europese programma’s voor het thema biobased economy toegelicht. Tijdens de netwerkborrel kunt u vragen stellen aan de national contact points van de programma’s Eurostars, LIFE, INTERREG en Horizon 2020.

Aanmelden
​Wilt u deelnemen aan deze informatiemiddag? Meld u dan aan via het online registratieformulier. Deadline voor aanmelding is donderdag 10 mei 2018. Deelname is gratis. Indien er meer aanmeldingen zijn dan dat er plaatsen beschikbaar zijn, dan worden de aanmeldingen behandeld op volgorde van binnenkomst.