MIT vanaf 9 april open voor innovatieve mkb-ers: dien uw aanvraag snel in!

maandag, 8 april, 2019

Mkb’ers met een plan voor een innovatief product, proces of dienst kunnen vanaf  dinsdag 9 april weer subsidie aanvragen binnen de Mkb Innovatiestimuleringsregeling Regio en Topsectoren (MIT). Met deze MIT-regeling wil de overheid in samenwerking met regionale overheden innovatie bij het mkb stimuleren, van innovaties op het gebied van markt en ketens tot aan technologische innovaties. Er is voor 2019 ongeveer € 60 miljoen beschikbaar voor kennisvouchers en haalbaarheids- en R&D-samenwerkingsprojecten. Topsector T&U heeft een speciale MIT-nieuwsbrief, met hierin aandacht voor de beschikbare instrumenten, informatie over het het indienen en voorbeelden van ondernemers die via de MIT een bijdrage hebben ontvangen.

Dien uw aanvraag snel in!
De aanvragen voor kennisvouchers en haalbaarheidsprojecten kunnen worden ingediend van 9 april t/m 10 september 2019 en sluit om 17:00 uur die dag. Wilt u een aanvraag indienen? Wacht dan niet te lang en dien deze bij voorkeur meteen in op de dag van de opening, 9 april a.s. Dan maakt u de meeste kans, mits het een kwalitatief goed voorstel is, op honorering. De MIT is een algemene regeling, waar ook veel andere sectoren gebruik van maken. In voorgaande jaren was de MIT dan ook binnen een aantal dagen overtekend. De aanvragen worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst, dus hoe sneller uw voorstel binnen is, hoe beter. Het onderdeel R&D-samenwerking (tender) is open van 11 juni t/m 10 september 2019 en sluit om 17:00 uur die dag.

Aanvragen
Ondernemers doen een MIT-aanvraag voor een haalbaarheids- of R&D-samenwerkingsproject in de regio waar zij met het bedrijf zijn gevestigd. Kennisvouchers kunnen alleen via het landelijk loket bij RVO.nl worden aangevraagd. Via de Loketwijzer MIT 2019 kunt u achterhalen in welke regio de aanvraag ingediend moet worden.