Inschrijving Nationale Iconen geopend!

maandag, 11 februari, 2019

De zoektocht naar de Nationale Iconen is weer geopend: baanbrekende innovaties waar Nederland trots op is. Het kabinet gaat voor de derde keer op zoek naar baanbrekende innovaties waar Nederland in de toekomst de wereld mee kan veranderen. De verkiezing van de Nationale Iconen onderstreept de Nederlandse ambities om als Europees innovatieleider toonaangevend te blijven.

Mogelijkheden in binnen- en buitenland
Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) kondigde deze zoektocht  al aan op de Innovation Expo. De uitverkoren projecten krijgen drie jaar lang een eigen aanspreekpunt met steun van het kabinet. Zo krijgen ze toegang tot een groot netwerk dat hen kan helpen nieuwe mogelijkheden in binnen- en buitenland te benutten. Daarnaast zet de overheid zich in om icoonprojecten zoveel mogelijk uit te lichten, via handelsmissies, -beurzen, agendering op de Europese agenda en PR.

Blue Energy
Bij de vorige editie in 2016 werd naast de Growboxx ook Blue Energy van REDstack bekroond tot Nationaal Icoon. REDstack ontwikkelde een innovatief membraan dat Blue Energy opwekt op plaatsen waar zout en zoet water elkaar raken. Deze techniek wordt al toegepast op de Afsluitdijk, maar kan wereldwijd gebruikt worden in rivieren die in zee uitstromen. Dit gaat CO2-uitstootvrij, en draagt zo bij aan de transitie naar een duurzame samenleving.

Aanmelden?
Ook meedingen naar de titel Nationaal Icoon? Vul dan het aanmeldformulier in. Je kunt tot uiterlijk vrijdag 1 maart 2019 een Nationaal Icoon aanmelden.