Gezocht: teler die circulaire kas wil bemannen op de Malediven!

donderdag, 19 december, 2019

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen ondersteunt naast het bestaande tuinbouwbedrijfsleven ook startups en scale-ups. Deze nieuwe bedrijven krijgen onder andere steun via de innovatiemakelaars van de topsector. Een van de startups die steun vanuit de topsector heeft gekregen is de Delftse start-up Resilient Island Foundation. Het doel van deze startup is om geïsoleerde gebieden op de wereld zelfredzamer te maken, waarbij de focus ligt op voedsel en afvalstromen.  

Het eerste project waarmee de startup aan de slag gaat is het Maldives Matter Greenhouse Project: een zelfvoorzienende en circulaire kas. De Malediven importeren 95% van hun voedsel, ze importeren diesel om 97% van hun energie met op te wekken, in droge periodes is er vaak een tekort aan vers drinkwater en er is een groot afvalprobleem door de grote afstanden tussen de eilanden.

De startup wil via deze kas slim inspelen deze problemen. De kas, die koelt in de nacht, zal groenten produceren die er momenteel nog niet kunnen groeien. Doordat het altijd 30 graden is overdag en 25 graden gedurende de nacht kunnen veel gewassen niet groeien doordat het verschil van dag/nachttemperatuur niet groot genoeg is. Daarnaast wil de startup werkgelegenheden creëren om zo de lokale bevolking te betrekken bij het project en ze te kunnen voorzien van educatie. 

Nu zijn ze op zoek naar een teler die een jaar op de Malediven aan de slag wil gaan en de werknemers wegwijs kan maken in de kas. Momenteel is er op de Malediven bijna geen kennis van land- en tuinbouw waardoor de startup het liefst een teler, met de juiste kennis, uit Nederland willen halen.  Wilt u de uitdaging aangaan? Neem dan contact op met Carmen Jansen op via carmen.jansenodh@resilientisland.com of +31 (0) 6 34852256.

Kijk voor meer informatie over over de startup op www.resilientisland.com