Eerste Europese Food & Agri startup-competitie van start - inschrijven tot 11 september

woensdag, 30 augustus, 2017

De FoodNexus Startup Challenge is een competitie waarin startende Europese bedrijven op het gebied van food en agri worden uitgedaagd met nieuwe oplossingen te komen op het gebied van voedselzekerheid, duurzaamheid, voedselkwaliteit, voedselveiligheid en gezond voedsel. Nederland neemt hiermee het initiatief om vanuit haar leidende rol Europese start-ups uit te dagen te komen met nieuwe oplossingen. 

De beste tien Nederlandse inzendingen ontvangen een bootcamp ter voorbereiding op de nationale finale, op 13 oktober tijdens de Dutch AgriFood Week. De winnaar van de nationale voorronde krijgt intensieve coaching vanuit het bedrijfsleven en gaat namens Nederland door naar de Europese finale op 7 december 2017 in Wageningen. De winnaar van de Europese finale krijgt 50.000 euro en begeleiding door experts bij het doorgroeien van het bedrijf. Inschrijven kan tot 11 september via deze link. 

Het doel van de challenge is om veelbelovende startups uit Spanje, Denemarken, Frankrijk, Ierland, Italië, België en Nederland  in contact te brengen met de meest vooruitstrevende corporates in de Agri-Food industrie. De samenwerkingen tussen startups en corporates die ontstaan via deze challenge zorgen ervoor dat de radicale innovaties van de startups makkelijker kunnen opschalen voor maximale maatschappelijke impact.

Meer informatie: https://www.fnsc.eu/