Conferentie over High Tech to Feed the World 2.0: samenwerking bedrijfsleven en wetenschap kan beter

dinsdag, 4 juli, 2017

Zo'n 60 vertegenwoordigers uit de Agri, Food en Tech sector kwamen op 15 juni bij elkaar in het kantoor van FME om te inspireren, geïnspireerd te worden en te discussiëren over de technologieën van de toekomst in de agri en food sector. 

In 2015 is de technologie crossover High Tech to Feed the World (HT2FtW) gepresenteerd, ondertussen een toonaangevend document wat in 3 topsectoren als verbindende crossover en versterking van de agrifoodtech sector wordt ingezet. Het programma ondersteunt innovaties en identificeert kansrijke ontwikkelingen. Nederland wordt wereldwijd gezien als een land dat vernieuwende technologie ontwikkelt om de agri en food sector te optimaliseren. Om deze positie te behouden zullen we nieuwe dingen moeten blijven ontwikkelen. Deze ontwikkelingen komen het best tot stand in een goede samenwerking tussen bedrijfsleven, wetenschap en overheid.

Tijdens de  CTO-conferentie in 2015 is door heel veel bedrijven en branches input en steun gegeven aan dit document. Dit heeft ook geleid tot de start van een aantal HT2FtW PPS-projecten met brede bedrijfsleven inbreng de afgelopen periode. Na 2 jaar is het tijd om dit document te updaten, het schrijfteam voor HT2FtW 2.0 is al enige tijd aan de slag voor deze update. Tijdens de CTO-conferentie op 15 juni 2017 is de inhoud van de HT2FtW 2.0 besproken en getoetst. HT2FtW 2.0 is de komende jaren wederom het kader voor PPS-, subsidie en onderzoekstrajecten, daarom erg belangrijk dat juist het bedrijfsleven in de agrifood & tuinbouw & technologiesector hier haar input op geeft, het is per slot van rekening ook voor hen bedoeld.

Tijdens de bijeenkomst bleek dat de samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap nog wel voor verbetering vatbaar is. Er waren meer wetenschappers dan ondernemers aanwezig. In pitches werden alle nieuwe onderwerpen gepresenteerd en kon er worden gediscussieerd om met elkaar te kijken waar de kansen en ook soms valkuilen verwacht worden.

Kijk hier voor meer informatie over de bijeenkomst.

Bron: FME