2nd Food wint finale van het #classof2019 intrapreneur trainingsprogramma

maandag, 15 april, 2019

Op 11 april 2019 vond het HeroFestival plaats in de Schiecentrale te Rotterdam. Tijdens dit event heeft het initiatief 2nd Food het  #classof2019 intrapreneur trainingsprogramma gewonnen! Het team heeft een businesscase ontwikkeld om door slim gebruik te maken van reststromen nieuwe producten als pure likeuren en blends op de markt te brengen. 

In dit trainingsprogramma gaan vijf teams van young professionals aan de slag gegaan met innovatieve oplossingen voor de uitdagingen in de food & flower industrie. De challenge van dit jaar was: welke uitdaging(en) zie je binnen je bedrijf die voor de hele sector en/of keten relevant en urgent zijn en welke mogelijke oplossing(en) zie je daarvoor? Alle teams presenteerden hun business case voor een deskundige jury van experts, ondernemers en investeerders. De jury toetste de business case en pitch op innovatie, haalbaarheid, potentie en marktverkenning. Het winnende team van 2nd Food heeft € 10.000 ontvangen om innovatie binnen de bedrijven van de teamleden te stimuleren of in overleg met de werkgevers te investeren in het startup project. Daarnaast krijgt het team ook begeleiding van een TKI TU innovatiemakelaar om de innovatie verder uit te werken. 

Juryvoorzitter Michiel Roelse, operationeel directeur van TKI TU: 'De jury was diep onder de indruk van de concrete en innovatieve oplossingen die de intrapreneurs na een werkperiode van slechts drie maanden wisten te presenteren. Als de deelnemers representatief zijn voor de nieuwe generaties young professionals, gaat de sector een gouden periode tegemoet."

HortiHeroes is een initiatief van VNO-NCW Westland-Delfland en Rotterdam Food Cluster. Tijdens dit festival  komen ruim 350 koplopers, innovators, overheid, kennisinstellingen, startups, intrapreneurs en investeerders uit de Food & Flower Industry bij elkaar om met andere sectoren en talent van buitenaf in actie komen voor globale uitdagingen. Een belangrijk onderdeel van het festival is de finale van het #classof2019 intrapreneur trainingsprogramma.