2 t/m 6 oktober: economische missie van Nederland naar Canada

dinsdag, 25 juli, 2017

Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten aanhalen in Canada? Ga dan mee met de economische missie van 2 t/m 6 oktober 2017 onder leiding van een bewindspersoon, de zakelijk missieleider en VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer, en watergezant Henk Ovink.

Doel van het bezoek is het versterken van de positie van het Nederlandse bedrijfsleven op de Canadese markt, als aanbieder van creatieve en innovatieve oplossingen op het terrein van landbouw, voedsel, infrastructuur en gezondheid. Deze missie is met name interessant voor bedrijven en kennisinstellingen uit de topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Agri & Food. 

Tijdens deze missie staan 4 thema’s centraal: tuinbouw, voedselvoorziening, 'Resilient Cities': de stedelijke ontwikkelingen op het gebied van watervoorziening, stadsplanning, en infrastructuur en Big data in de zorg. Met deze thema’s kunnen Nederlandse bedrijven oplossingen bieden voor problemen waar Canada mee kampt, zoals overstromingen, voedselvoorziening, vergrijzing, stijgende zorgkosten en klimaatverandering. Met als doel (verdere) samenwerking met Canadese bedrijven, uitbreiding of investering in de Canadese markt. De economische missie concentreert zich op Toronto, waar een bedrijvenprogramma wordt aangeboden. Voor het thema 'Resilient Cities' is er een aanvullend programma in Vancouver.

De metropool Toronto groeit snel en wordt daarbij voor grote uitdagingen gesteld zoals de vraag naar voldoende en gezonde voedselvoorzieningen voor een groeiende populatie. Bij deze uitdagingen kan de Nederlandse expertise goede en effectieve oplossingen bieden. Van oudsher is in de Canadese agrarische sector de Nederlandse inbreng prominent aanwezig. Nederland heeft de Canadese land- en tuinbouwsectoren veel te bieden als het gaat om innovaties op het gebied van efficiënte voedselketens en energieverbruik. De glastuinbouw in Canada is sterk in ontwikkeling door een groeiende groep consumenten, die voor duurzaam geproduceerde groenten uit eigen regio kiest. Tevens is er meer aandacht voor de consumptie van hoogwaardige voedingsproducten samengesteld uit de fijnste ingrediënten gecombineerd met innovatieve productietechnieken.

De Canadese regering heeft in het budget voor 2017 innovatie in de agrofood sector als één van de prioriteiten aangemerkt.  Hieronder worden in het bijzonder de intensivering van clean technology initiatieven in de voedselverwerking en tuinbouw als ook optimalisering van de transport infrastructuur  en internationale handelswegen gerekend. Dit biedt kansen voor een vruchtbare samenwerking, zeker met het oog op de  Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA), het vrijhandelsverdrag tussen Canada en de Europese Unie.

De programma’s voorzien in matchmaking, gekoppeld aan thematische seminars. Daarnaast zullen netwerkactiviteiten en bedrijfsbezoeken worden georganiseerd. Bekijk het voorlopige programma van de missie (pdf, Engelstalig).

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden voor de missie. De inschrijving sluit op 14 augustus 2017.