2 juli: MeetUp Rethinking Horticulture

woensdag, 9 juni, 2021

De Nederlandse tuinbouw is wereldberoemd vanwege het hoge niveau waarop geopereerd wordt. In de kassen wordt datagestuurd geteeld, en zijn kwaliteit en hygiëne gegarandeerd. Er wordt geïnvesteerd in duurzaamheid, en de verschillende schakels in de keten werken efficiënt samen. Kan het dan nog beter? Ja, het kan nóg beter! 

De tuinbouw van vandaag staat voor grote uitdagingen en duurzaamheid is daar een belangrijke van. Vaak zijn dat complexe problemen waarvoor de oplossingen niet voor het oprapen liggen. Design Thinking is een methode die zijn waarde bewezen heeft in het oplossen van complexe problemen. Belangrijkste kenmerk van design thinking is dat de behoefte van de gebruiker centraal wordt gesteld bij het zoeken naar een oplossing. 

Experts van Makerstreet
In deze Innovation Meetup presenteren experts van Makerstreet een inleiding in Design Thinking. Makerstreet is bekend als de digitale transformatiepartner van o.a. Bloomon en Hello Fresh. Aansluitend gaat u in kleine groepjes aan de slag met de Design Thinking methode rond een realistische tuinbouw-case. De groepjes worden begeleid door experts van Makerstreet. U gaat naar huis met nieuwe inzichten waarmee u innovatie en transformatie in uw tuinbouwonderneming in gang kunt zetten en dingen te realiseren die IMPACT hebben.  Meer informatie volgt snel, maar noteer 2 juli 's middags vast in uw agenda! 

Corona-regels
Dankzij de onlangs bijgestelde corona-regels is het mogelijk deze workshop als fysieke bijeenkomst op locatie te organiseren. Gedurende de middag nemen we met elkaar uiteraard de 1,5 meter en de andere geldende corona-maatregelen in acht. 

De MeetUp Rethinking Horticulture vindt plaats in het kader van het programma IMPACT2025 van Topsector T&U. Met dit programma wil Topsector T&U ideeën ophalen en nieuwe partijen betrekken om (bestaande) onderzoek te vertalen naar concrete toepassingen in de praktijk.