13 april: webinar over groene samenwerking in Leven Lang Ontwikkelen

maandag, 22 maart, 2021

Leven Lang Ontwikkelen is een belangrijk thema. Maar hoe organiseren we – onderwijs en arbeidsmarkt – samen een goed portfolio van cursussen in alle kleuren en maten, dat goed aansluit op de vraag van regionale arbeidsmarkt en overheidsbeleid? Dat daadwerkelijk een bijdrage levert aan ontwikkeling en mobiliteit van mensen? Niet te versnipperd, maar wel voldoende maatwerk? Hoe positioneren we ons als groene MBO-instellingen in het geweld van particuliere aanbieders? Hoe komen we tot synergie met brancheopleidingen in het groene domein? 

Op dinsdag 13 april van 10.00-11.30 uur organiseert het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) een webinar over de kansen, mogelijkheden en good practices. Vanuit onderwijs én vanuit bedrijfsleven. Deze eerste van een reeks webinars is met name gericht op de aanbodzijde: de bestaande én te ontwikkelen opleidingen, cursussen, modules en certificaten. Het doel is om te komen tot samenwerking met impact: landelijk, regionaal, sectoraal. 

Het webinar is vooral bedoeld voor accountmanagers, scholingsconsulenten, cursuscoördinatoren, onderwijsontwikkelaars publiek én privaat, beleidsspecialisten arbeid & onderwijs en andere geïnteresseerden. AANMELDEN

Programma
10.00 uur - Opening en introductie: waarom dit webinar?
10:15 uur - Perspectieven op LLO vanuit verschillende invalshoeken. Een aantal representanten uit de wereld van onderwijs, bedrijfsleven en O&O fondsen nemen ons mee in wat er volgens hen speelt op LLO-gebied.
10:45 uur - Workshops over goede voorbeelden of juist een kansrijke uitdaging. Elke workshop trapt af met een korte introductie, waarna u in gesprek gaat met de andere deelnemers. Samen formuleert u een aantal ideeën of adviezen waar we mee vooruit kunnen.
11:15 uur - Staccato terugkoppeling en inventariseren vervolgstappen.
11:30 uur - Afsluiting