10 januari: Uitreiking Tuinbouw Ondernemersprijs

maandag, 18 december, 2017

Wie wint de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018? Op 10 januari aanstaande wordt in Keukenhof voor de 32e keer de Tuinbouw Ondernemersprijs uitgereikt aan de ondernemer die het beste presteert op innovatief en duurzaam ondernemerschap.

De genomineerden zijn: De Lepelaar uit Sint Maarten, OK Plant uit Naaldwijk en Royal Lemkes uit Bleiswijk. Volgens de jury kenmerken zij zich door durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. De kandidaten zijn excellente ondernemers en een voorbeeld van innovatie in de tuinbouw. Hun verhaal inspireert. 

Thema van de bijeenkomst is: 'Duurzaam ondernemen, zó doen we dat'. De tuinbouw is in beweging; wereldwijd zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van duurzaam produceren en handelen. De internationale consument verwacht dit ook van onze sector. AANMELDEN

De genomineerden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018 hebben ieder een bijzondere visie op duurzaam ondernemen. Zij delen deze visie tijdens de bijeenkomst. 

Programma 

13.00 - 14.00   Ontvangst

14.00 - 15.45   Duurzaam ondernemen, dat doen wij zó

Welkom door voorzitter N. Koomen
Tuinbouw 2017 in cijfers
Ynzo van Zanten van Tony's Chocolonely over de allerlekkerste chocolade zonder nare bijsmaak
Duurzaam produceren en handelen, zó doen Royal Lemkes, OK Plant en De Lepelaar dat
Bekendmaking winnaar Tuinbouw Ondernemersprijs 2018

15.45 - 18.00  Nieuwjaarsreceptie tuinbouw

Inspiratie van topondernemers
De genomineerden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018 zijn excellente ondernemers die met een sterke strategie inspelen op de veranderingen in de maatschappij. Zij onderscheiden zich met initiatieven op het gebied van duurzaam ondernemen, personeelsbeleid en marketing. Deze ondernemers maken het verschil en zijn een voorbeeld van innovatie in de tuinbouw. Hun verhaal inspireert!

Slaafvrije chocolade van Tony's Chocolonely
Ynzo van Zanten is veelzijdig: econoom, ondernemer, docent op het gebied van communicatie en verantwoord ondernemen. Vanaf het begin is Ynzo betrokken bij Tony's Chocolonely: een reep met een verhaal. Hij is ook Choco Evangalist en verspreidt het verhaal van de chocolademakers met een missie: 'de chocoladewereld 100% slaafvrij maken'. Het bedrijf wil de allerlekkerste chocolademaken zonder nare bijsmaak, een eerlijke prijs betalen aan de boeren en andere chocolademakers inspireren om verantwoorde chocolade te maken. Zo wil Tony's Chocolonely bijdragen aan maatschappij, mens en milie