MIT-regeling open vanaf 11 april: € 55 miljoen beschikbaar voor stimulering innovatie mkb

dinsdag, 21 maart, 2017

Innovatieve mkb-ers kunnen vanaf 11 april weer subsidie aanvragen via de Mkb-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Het Ministerie van Economische Zaken en de betrokken provincies stellen € 55,75 miljoen beschikbaar. De regeling is verdeeld in een aantal regionale programma’s en een landelijk vangnet met elk een eigen budget. De MIT kent verschillende nationale en regionale instrumenten, zoals adviesprojecten, haalbaarheidsprojecten, R&D-samenwerkingsprojecten, kennisvouchers, TKI-Innovatiemakelaars en TKI-netwerkactiviteiten.

Loketwijzer
Wilt u profiteren van de MIT-regeling? Begin op tijd met de voorbereiding van uw aanvraag en let op regionale verschillen. Via de loketwijzer MIT 2017 kunt u achterhalen in welke regio u de aanvraag moet indienen. Deze loketwijzer komt binnenkort beschikbaar.

Wanneer aanvragen?
De MIT-regeling gaat op 11 april 2017 open voor de instrumenten adviesprojecten, haalbaarheidsprojecten, kennisvouchers, TKI-Innovatiemakelaars en -netwerkactiviteiten. De afhandeling van de aanvragen gebeurt op volgorde van binnenkomst. Voor de R&D-samenwerkingsprojecten geldt het 'first come, first serve'-principe niet: dit is een tender. Aanvragen hiervoor kunt u vanaf 3 juli indienen. De sluitingsdatum voor innovatiemakelaars en netwerkactiviteiten is 30 juni 2017, de sluiting van de overige instrumenten is 7 september 2017.

Voorlichtingsbijeenkomsten
​Vanuit de regio’s worden er diverse voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd: 

  • Regio Oost - 16 februari
  • Zuid-Holland - 15 maart, i.s.w. met InnovationQuarter, Octrooicentrum Nederland en het High Tech Centre Delft
  • Regio Noord - 21 maart, breed programma, niet exclusief MIT
  • Noord Holland - 18 mei,
  • Regio Oost - 15 juni
  • Utrecht - onbekend

Kijk voor meer informatie op de website van RVO.